Skoniai · Veganiški patiekalai

Veganiški braškių ledai su rabarbarais

Įsisiūbavusi vasara atnešė karščius. 34 laipsniai pliuso ir pojūtis tarsi būtum ištirpęs ore. Kai kam tai teikia džiaugsmą, bet kitiems – kančia. Aš esu prie tų, kurie slepiasi pavėsyje, gurkšnodami vandenį ar šiaip kokį gaivų gėrimą, o vietoj pietų valgo ledus, kurių paklausa dabar kaip niekad – dižiulė. Prekybininkai nespėja suktis, o pieno pramonė vos spėja sukti ledus – karščiai jiems į naudą.

Tai apie tuos karštymečio pietus. Ledai gerai – maistingi, lengvai virškinami, neapsunkina organizmo ir labai skanūs! Prigaminta dabar jų visokių – kiekvienam pagal skonį, o paskanauti norisi visų, ir kada jei ne vasarą mėgautis šiuo vėsiu desertu? Bet STOP! – Jeigu organizmas netoleruoja pieno produktų? Kaip atsispirti pagundai? “Pirkti šerbetą” – atsakysit. Tačiau man asmeniškai jis ne prie dūšios. Ką daryti?

– Pasigaminti patiems veganiškus ledus, kurie yra ne mažiau skanūs ir maistingi! Galvodama, ką dar pridurti, įsidėjau kaušelį braškinių su rabarbarais. Mmmm… Malonus rūgštumas, kremiškumas – palaima gomuriui, vėsa ir kūnas tau dėkoja, – TEGYVUOJA VASARA!

Karščiams NE, – ledams – TAIP. Bet kaip gi taip? Be +25C, ar taip liaupsinčiau šį skanėstą, ar braukdama prakaitą maišyčiau ledus? Tai kam tie klausimai!

Tik 200 gramų braškių, tiek pat rabarbarų lapkočių, na dar reikia patikrinti šaldytuvo turinį, susirinkti kitus priedus ir po poros valandų mėgautis naminiais sveikesniais ledais. Arba persukti juos dar kartą ir turėti tikrai tobulą desertą kitai dienai.

…Ir tai skanėstas vertas vasaros, arba verta laukti vasaros vien dėl JO;)

Reikės: (2 asmenims)
  • 200 g braškių (tinka ir šaldytos)
  • 200 g rabarbarų lapkočių
  • 80 g cukranendrių cukraus
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 120 g užšaldyto kokosų pieno ( 18% arba 24%)
  • 1 v.š. kondensuoto kokosų pieno arba pagaj skonį
Gaminimas:
  1. Rabarbarų lapkočius nuskutam peiliuku arba buvių skustuku, kad pašalintumėm išorėje esančius plaušelius.
  2. Nuvalytus kotelius supjaustom nedidelais gabaliukais.
  3. Ant nedidelės kaitros ištirpiname cukrų su citrinos sultimis, dedame rabarbarų gabaliukus, šiek tiek padidinam kaitrą, paverdam kol suminkštės.
  4. Į smulkinimo indą dedame užšaldytą, gabaliukais sulaužytą kokosų pieną, užpilam dar šiltus rabarbarus, braškes ir viską susmulkiname.
  5. Plakame, kol gausim vientisą konsistenciją.
  6. Gautą masę sudedam į keturkampį indą (molinį ar metalinį), šaldome pora tris valandas.
  7. Užšaldytą ledų masę sulaužome gabaliukais, dedame į smulkinimo indą ir dar kartą viską išsukame.
  8. Dedame šaukštą kondensuoto kokosų pieno, dar kartą viską persukame, skanaujame (jeigu trūksta saldumo, gardiname toliau).
  9. Paruoštą ledų masę užšaldome dar kartą.
  10. Po pros valandų patikriname, – mėgaujamės!

Skanaukite taip pat ir su tartaletėmis!

Dar šis bei tas…

Jeigu neturite kondensuoto kokosų pieno, galite gardini klevų sirupu, medumi.

Galima puikiausiai mėgautis ledais ir po pirmo užšaldymo, bet tada iš karto reikėtų sudėti ir kondensuotą pieną.

Išbandykite taip pat labai skanius veganiškus vyšnių ledus.


Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *