Sausainiai · Skoniai

Sausainiai su pistacijomis

Sausainiai su riešutais yra gėris. Išskanauti šokoladiniai su riešutais, paparasti, su lazdynų riešutais, ir su kepintais žemės riešutais. Šį kartą – su pistacijomis. Kaip man? – Aš už įvairovę. Kai labai įsiskanauji vienus, kurį laiką nesinori iškepti kažko naujo. Gerai yra nors tai, kad atmintinai išmokstamas gaminimo procesas, o ir patarimų atsiranda ne vienas.;)

Seniai buvau įsižiūrėjusi šiuos gražuolius prancūzų kulinariniame žurnale “Saveurs”. Laukiau rabarbarų, – kadangi jie patiekiami su jų šerbetu/ledais. “Netrukus prasidės ir jų sezonas – išsikepsiu pabandymui, o po to spręsiu su kuo ir kaip”. Netrukus, pilnas padėklas žaliai taškuotų sausainiukų įsitaisė ant valgomojo stalo. Tai dabar ir skanauju, – dviejų niekaip neužtenka – imu trečią. Nesibaiminkite, riešutai duoda sotumą, – visada įsijungia vidinis stabdis.

Procesas ilgai neužtrunkantis, o iš vienos porcijos užteks šeimynai ar svečiams prie arbatos ar kavos.

O kaip gerai nuteikia šie pistacijų gabaliukai – akys taip pasiilgo žalumos, kurios pavasario drobėje dar tiek mažai…

Reikės:
  • 200 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 80 g miltelinio cukraus
  • 40 g pistacijų
  • 70 ml vandens
  • 1 a.š. kepimo miltelių
Gaminimas:
  1. Pistacijų riešutus susmulkiname, atidedame.
  2. Ištirpiname sviestą, sudedame miltelinį cukrų, kaitiname ant silpnos ugnies kol šis ištirps.
  3. Supilame vadenį, išmaišome, paliekame atvėsti.
  4. Dubenyje ar elektrinės maišyklės inde sumaišome miltus su kepimo milteliais ir riešutais.
  5. Supilame ištirpintą sviestą, maišome, kol gausime vientisą, minkštą tešlą.
  6. Suformuokite rutulį, įvyniokite į maistinę plėvelę, padėkite į šaldytuvą valandai ar daugiau.
  7. Iškočiokite tešlą, sausainių formelių pagalba suformuokite sausainiukus.
  8. Sudėkite juos į kepimo formą, kepkite 180 laipsnių temperatūroje maždaug 8-10 minučių kol gražiai apkepa.
  9. Ataušiname ant grotelių, skanaujame!

Dar šis bei tas…

Jeigu tešla per daug sausa, įpilkite šlakelį vandens ir atvirkščiai - jeigu kimba prie rankų, įdėkite šiek tiek miltų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *