Rašydama apie paprastus riestainius, prisiminiau, kad reikėtų išbandyti ir kitą nostalgišką skanėstą, – mokyklos valgyklos karalaitį – ROKSĄ. Kas jame yra tokio magiško? Būdamas toks visas “netvarkingas” šis sausainis buvo patraukliausias iš viso asortimento kepinių, kokį tik galėjo pasiūlyti mokyklos valgykla. Net pūstažandė bandelė negalėjo jo nukonkuruoti!
Mėginam?
Reikės:
- 225 g miltų
- 75 g cukraus
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 125 g sviesto
- 150 g razinų
- 1 kiaušinio
- 1 v.š. pieno
- 2 a.š. vanilinio cukraus
- cukraus pudros (užberti ant viršaus)
Gaminimas:
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir cukrumi, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, trinkite tarp pirštų, kol gausite trupinius.
- Sudėkite razinas, dar kartą viską išmaišykite.
- Kiaušinį išplakite su pienu, vaniliniu cukrumi, supilkite į trupinių masę, viską gerai išmaišykite. Jeigu trūksta minkštumo, įpilkite dar šiek tiek pieno.
- Į skardą patieskite kepimo popierių.
- Šaukštu kabinkite tešlą, formuokite kauburėlius, išdėliokite palikdami tarp sausainių tarpus.
- Kepkite 15-20 minčių kol sausainiai taps gražios auksinės spalvos.
- Atvėsusius pabarstykite cukraus pudra.
Nostalgiški dalykai visada grįžta – būkite tie, kuriems svarbu, kad nebūtų pamiršti ne tik iš praeities atkeliavę skoniai, bet ir emocijos.:)
Dar šis bei tas…
Be razinų, sanykiu 50:50, dėjau ir džiovintų spanguolių – rūgštelė visada pasiteisina.:)