Kiaušinių patiekalai · Skoniai

Omletas su cukinijomis

Omletas – pusryčių karalius. O įdarų gali būti tiek, kiek kam yra atseikėta fantazijos. Mano favoritas pora metų iš eilės buvo omletas su lapiniu kopūstu.

Šie metai kitokie. Tiksliau vasara. Audros ir vėjai ją silpnino. Saulė gydė. Cukinijoms patiko. Jos atrodė nebaigs žydėti. Derėjo gerai, neįsimetė puvinys, – tik spėk skinti. Suskynus reikėjo gaminti. Pradžioje – kepti cukinijų griežinėliai, po to sekė blyneliai, pica su cukinijų įdaru, trinta sriuba… O kai viskas pabodo, gerą mintį pastūmėjo žinoma tinklaraštininė.

Iš pradžių skeptiškai pažiūrėjau į omletą su cukinjomis, bet kadangi receptas nebuvo sudėtingas, o vakarienė užklupo netikėtai (ar pas ką taip būna?;), teko įjungti ketvirtą pavarą: žaibišku greičiu išploninau cuknijas, išsukau kiaušinius, žongliravau su keptuve ir mentele, rezultatas – PUIKUS.

Yra tokių patiekalų, kurie tinka vienodai gerai ir pusryčiams, ir vakarienei. Na, kad ir blyneliai. Ir be to, kas nevalgo sočių pusryčių, kada tada jiems juos valgyti? Tas pats ir su omletu. O ar blogai, grįžus po darbų susitepti sumuštinį prie puodelio arbatos? O kas paprieštaraus…,

Galima būtų tęsti pamąstymus “kas kada kokiu laiku”, tačiau tai tik tuščias laiko švaistymas. Aš už intuityvų valgymą. Geriau per tą laiką surašysiu receptą, kad Jūs jį galėtumėte išbandyti pusryčiams. Nors nebūtinai…

Omletas su cukinijomis
Reikės:
  • 1 mažos cukinijos
  • 1 v.š. aliejaus
  • 25 g sviesto
  • 1 sauja svogūnų laiškų/baziliko lapelių
  • 2 kiaušinių
  • druskos, pipirų
  • 25 g tarkuoto parmezano sūrio/kito kietojo sūrio.
Gaminimas:
  1. Cukinijas supjaustykite plonyčiais griežinėliais (mandolina būtų tobulas variantas).
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite sviestą, palaukite kol šis ištirps ir suputos.
  3. Šiek tiek pakelkite keptuvę nuo kaitlentės, pasukiokite ją ratu, kad riebalų mišinys gerai padengtų keptuvės dugną ir kraštus.
  4. Sudėkite cukinijų griežinėlius, palikite ramiai kepti 2-4 minutes.
  5. Išplakite kiaušinius, įdėkite žiupsnelį druskos, pipirų.
  6. Apverskite gražiai apskrudusias cukinijas kita puse, suberkite svogūnų laiškus/suplėšytus bazilikų lapelius, kepkite tol, kol apkeps kita omleto pusė, o žalumynai sukris.
  7. Supilkite kiaušinių plakinį, pasukiokite keptuvę, kad visas turinys padengtų keptuvę.
  8. Ant viršaus suberkite pusę tarkuoto parmezano/kito kietojo sūrio.
  9. Kepkite kol omleto viršus sutvirtės, o apačia bus iškepusi.
  10. Paimkite didesnę lėkštę (geriau pašildytą), keptuvę paverskite, gražiai paguldykite ten savo pusrytį.
  11. Ant viršaus užbarstykite likusį tarkuotą sūrį.
  12. Skanių Jums pusryčių!

Recepto šaltinis: https://nidosreceptai.lt/plonas-cukiniju-omletas/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *