Desertai · Skoniai

Kepti persikai su levandomis

Karštomis vasaros dienomis norisi tik kažko lengvo, gaivaus ir tikro… Tai gali būti įvairios daržovių ar vaisių salotos, desertai su uogomis, ledai, šerbetai, glotnučiai, karamelizuoti ar apkepti vaisiai. Ruduo – keptų obuolių laikas, o vasara – abrikosų bei persikų. Žinoma, pastarieji yra daugiau pietų Europos tradicija, tačiau ir pas mus, prasidėjus sezonui, jų yra sočiai, tad kodėl nepabandžius vieno kito recepto. Šiame įrašerekomenduoju apkeptus persikus, – jie pakeis desertą, o ypač apsidžiaugs tie, kurie nevalgo tradicinių pyragų ar pyragičių. O lavandos čia, kaip ta “vyšnia ant torto”;) – ačiū draugei, kuri nepagailėjo vos prasiskleidusių, tačiau jau kvapnių savo sodo gražuolių.

Reikės:
  • 6 persikų
  • 2 stiebelių lavandos
  • 3 v.š. medaus (lavandų tiktų idealiai)
  • 30 g sviesto
  • 30 g cukraus
  • 150 ml grietinėlės
  • 0,5 v.š. cukraus pudros.
Kepti persikai su levandomis
Gaminimas:
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių, nuplaukite ir nusausinkite persikus.
  2. Išimkite iš persikų kauliukus, perpjaukite per pusę.
  3. Išdėliokite perpjautas puseles į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, uždėkite po nedidelį gabaliuką sviesto, užberkite šiek tiek cukraus.
  4. Ant viršaus pabarstykite lavandų žiedelių, dėkite į orkaitę ir kepkite maždaug pusvalandį uždengę folija (galima ir kepimo popieriumi).
  5. Nuimkite popierių, dėkite padėklą su persikais į grilio lentynėlę, įjunkite poziciją “grilis su ventiliatoriumi”, palikite 20 minučių (procesą kontroliuokite, nes vaisiai yra skirtingo nokimo laipsnio, turi kitų niuansų).
  6. Išplakite grietinėlę, pabaigoje suberkite cukraus pudrą.
  7. Apkeptus persikus apšlakstykite šviežiu medumi, papuoškite lavandų šakelėmis.
  8. Patiekite su plakta grietinėle.

Kvapnių, kaip lavandos žiedai, Jums, vasaros popiečių!

Dar šis bei tas…

Galite karamelizuoti ir persikus , o patiekti taip pat.

Vietoj paprasto cukraus galite naudoti cukranendrių arba tik medų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *