Naminiai ledai · Skoniai

Braškiniai ledai

Kokia vasarą be ledų! Nuodėmė būtų jų nepasigaminti. Net jei neturite šerbeto gaminimo aparato, pasiėmę paprastą kokteilinę galite kasdien pasigaminti kalną ledų: pirmadienį – su braškėmis, antradienį  – su mėlynėmis, trečiadienį  – su vyšniomis ir t.t. Kiekvienai dienai – gaivaus deserto indelis arba taurė, arba vaflinis ragelis, nom, nom…

Braškiniai ledai
Braškiniai ledai vafliniame ragelyje

Reikės:

  • 0,5 kg braškių
  • 250 ml plakamosios 35% grietinėlės
  • 3 v.š. šviežio medaus/pusės indelio – 200 g kondensuoto pieno
  • 200 g graikiško jogurto
  • žiupsnio druskos
Braškiniai ledai vyno taurėje

Gaminimas:

  1. Braškes nuplaukite, nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu, 6-7 – atidėkite į šalį.
  2. Į smulkintuvą sudėkite sausas braškes ir jas susmulkinkite.
  3. Toliau sudėkite kitus produktus: medų/ kondensuotą pieną, supilkite jogurtą, įdėkite žiupsnelį druskos ir viską išsukite iki vientisos masės.
  4. Išplakite grietinėlę.
  5. Grietinėlę supilkite į gautą tyrę ir dar kartą viską lengvai permaišykite.
  6. Atidėtas uogas supjaustykite mažais gabalėliais ir sudėkite į ledų masę.
  7. Pilkite į formeles arba į plokščią plastikinį/silikoninį indą, dėkite kelioms valandoms į šaldiklį. Norite minkštesnių – galite skanauti jau po gero pusvalandžio!
  8. Patiekite ledainėse arba mažuose desertiniuose indeliuose apibarstę pakepintais susmulkintais, lazdyno riešutais, šokolado trupiniais.

Dar šis bei tas…

Braškių gabalėlius galima užberti ant paruoštos ledų masės jau sudėjus į šaldymo indą – bus gražesnis paviršius.

Taip pat galite apibarstyti mėgstamų sausainių trupiniais.

Galima patiekti naminių vaflių rageliuose, kraštelius pamirkius tirpintame šokolade.

Ne sezono metu tinka šaldytos uogos ar jų tyrė.

Medų ar kondensuotą pieną galima keisti klevų arba kitu mėgstamu sirupu.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *