Proginiai kepiniai ir desertai · Sausainiai · Skoniai

Imbieriniai meduoliai

Tikriausiai nepaneigsit, kad kalėdinis stalas be imbierinių sausainių būtų nuobodus. Jie džiugina ne tik vaikus – suaugę juos, taip pat, mielai kramsnoja, o jų dekoravimas tampa tam tikru ritualu, kūrybiniu procesu ir susikaupimo valandėle prieš didžiąsias metų šventes.

Prasidėjus dovanų paieškoms, prasideda ir dalijimasis šių sausainių receptais. Jeigu turime savo patikimą variantą, džiugiai skelbiame šią žinią. Jeigu kažkas nepavyko, stengiamės ieškoti geresnio. Tai, kad jau prakalbom apie tą geidžiamą receptą, tai nepasikuklinsiu ir pasakysiu, kad mano dukros šiais metais iškepti sausainiai buvo tobuli. Paprašiusi jos leidimo pasidalinti, ir gavusi sutikimą, skubu kelti įrašą.

……….kad nuostabūs, tai tikrai!

Imbieriniai sausainiai
Reikės:

Tešlai

  • 450 g miltų
  • 150 g rudojo cukraus
  • 100 g margarino
  • 2 kiaušinių
  • 100 g medaus
  • 1 a.š. sodos
  • Prieskonių meduoliams
  • Malto imbiero
Imbieriniai sausainiai

Glajui

  • 250 g cukraus pudros
  • 1 kiaušinio baltymo
  • Citrinos rūgšties arba citrinos sulčių.
Imbieriniai sausainiai
Gaminimas:
  1. Meduolių tešlai kiaušinius išplakame atskirame inde.
  2. Ant silpnos ugnies ištirpiname margariną.
  3. Sudedame medų, cukrų, maišome, kol visi ingredientai ištirpsta.
  4. Įmaišome išplaktus kiaušinius.
  5. Įkandin sudedame nugesintą sodą.
  6. Sudedame prieskonius, maltą imbierą.
  7. Suberiame miltus, užmaišome minkštą tešlą.
  8. Kol ruošiame įrankius sausainių gamybai, tešlą trumpam patalpiname į šaldytuvą.
  9. Šiek tiek pastingusią tešlą iškočiojame,  įspaudžiame geidžiamas figūrėles.
  10. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol meduoliukai iškils – nedelsiant traukiam iš krosnies, – perkepę įgaus kartoką skonį.
  11. Glajui cukraus pudrą sumaišom su plaktu kiaušinio baltymu, paskaniname citrinos rūgštimi arba citrinos sultimis.

Dar šis bei tas…

Jeigu minkant tešla pasirodys per kieta, galima įpilti 50 ml vandens.
Cukraus pudros glajų galima keisti pienišku bei baltuoju šokoladu -  ištirpinti jį karštoje vandens vonelėje ir sutepti sausainių viršų.

Sausainių puošimas yra jūsų fantazijos reikalas – tinka aguonos, kokoso drožlės, įvairūs pabarstukai ir kt.

Tinkamas glajaus įrankis yra konditerinis švirkštas, nors galima išsiversti ir su mediniu pagaliuku.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *