Skoniai · Užkandžiai

Keptų paprikų užkandis

Seniai buvo mintis iškepti orkaitėje paprikas. Matydavau  Instagrame apanglėjusias – keptas ant laužo, gražiai apskrudusias grilyje, tačiau galima tiesiog orkaitėje jas apkepti, atvėsinti ir gaminti puikiausius užkandžius. Sudėtingumas – nulis! Reikia tik su odelėmis ilgiau pažaisti. Taigi, nepatingėkite ir pasigaminkite sveiką, skanų užkandį bet kuriai progai. Jis galės būti pietų stalo pagardas, ypač prie makaronų. Puikiausiai tiks ir priešpiečiams darbe ar pavakariams, kai vakarienė dar užrašuose. O kas sakė, kad blogai jo ryte turėti ant pakepintos itališkos duonelės?

Keptų orkaitėje paprikų užkandis

Reikės:

  • 1 kg paprikų (galima imti raudonas ir geltonas, o dar geriau oranžines)
  • druskos
  • petražolių
  • baziliko
  • keleto skiltelių česnako
  • kokybiško salotų aliejaus

Gaminimas:

  1. Paprikas nuplauname, nusausiname ir sudedame į kepimo indą.
  2. Užpilame stikline vandens ir dedame į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę.
  3. Kepame pusvalandį ar šiek tiek daugiau, kartas nuo karto pavartydami, kad vienodai keptų.
  4. Kai paprikos susitraukia ir jau pradeda vietomis tamsėti, išjungiame kaitrą, paliekame pastovėti.
  5. Išimame iš orkaitės, atvėsiname tiek, kad galima būtų imti į rankas ir nulupti odeles.
  6. Nuluptas paprikas perpjauname pusiau, išvalome vidų nuo sėklų, supjaustome plonom juostelėmis ir sudedame į indą.
  7. Apibarstome druska, kapotomis pertažolėmis, baziliku, traiškytu česnaku. Užpilame aliejumi ir dar kartą viską permaišome.
  8. Taip paruoštas ir galutinai atvėsusias paprikas, dedame į šaldytuvą, o kitą rytą jau mėgaujamės  pukiai įsigėrusiais skoniais!
Keptų orkaitėje paprikų užkandis

Dar šis bei tas…

Paprikas reikia lupti rankomis, bet  kuo karštesnes – taip geriau išsineria. Mažas peiliukas čia bus naudingas, kad pagelbėtų tose vietose, kur odelė prikibusi.

Prieskonių reikėtų dėti pagal skonį, bet nepadauginti, kad šie nenustelbtų subtilaus paprikos aromato.

Česnako nereiktų padauginti, taip pat, dėl tos pačios priežasties…

Įdėjus užkandį pusvalandžiui į orkaitę, pagardinus sūriu, pipirais, džiovintais čiobreliais, galėsme  gardžiuotis antruoju patiekalu.

Likusį nuo kepimo sultinį galite puikiausiai naudoti padažui ar sriubai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *