Skoniai · Žvėrienos patiekalai

Virtas briedžio liežuvis

Būna, kad nepatinka, bet dažniausiai garbinamas. Ar kokia metinė šventė, ar jubiliejus, vestuvės ar krikštynos – LIEŽUVIS. Patiekiamas dažniausiai su majonezu ar krienias. Ir kaip be jo!

Patiekalą nesudėtinga pagaminti – užtrunka daugiau paruošti, išvirti. Kad liežuvis būtų išraiškingesnio skonio, vertėtų pusę paros marinuoti. Bet jeigu nėra laiko – išvirtas sūriame daržovių sultinyje, jis bus vistiek geras.

Dažniausiai skanaujame jaučio liežuvius, bet dar geresni – didelių kanopinių žvėrių. Skaniausi tokie subproduktai, tikriausiai, yra briedžių.

Pasigaminkime žvėries liežuvį.

Reikės:
  • 800 g – 1 kg jaučio/briedžio/elnio liežuvio
  • 1 svogūno
  • 1 morkos
  • gabalėlio saliero gumbo/2 jaunų stiebelių lapinio/0,5 stiebo
  • 2 skiltelių česnako
  • 2 petražolių šakelių
  • 5 juodųjų pipirų grūdelių
  • 5 kvapniųjų pipirų grūdelių
  • 2 lauro lapų
  • 1,5-2 v.š. druskos

Padažui

  • 4 v.š. tarkuotų krienų
  • 4 v.š. majonezo
  • 2 a.š. vasabio (arba pagal skonį)

Patiekimui

  • salotų lapų
  • kaparėlių
  • kelių konservuotų alyvuogių
  • žaliosios citrinos
Briedžio liežuvis
Gaminimas:
  1. Liežuvį nuplaukite, dėkite į puodą, įpilkite vandens tiek, kad gerai apsemtų, užvirkite.
  2. Nugraibykite putas, dėkite druskos – vanduo turi būti sūrus, nes liežuvis “ima” nemažai druskos.
  3. Sudėkite stambiau pjaustytas prieskonines daržoves, prieskonius.
  4. Sumažinę kaitrą virkite liežuvį maždaug 2-3 valandas (patikrinkite, ar išviręs, mediniu pagaliuku įsmeigę į storiausią liežuvui vietą).
  5. Dar karštą dėkite į šaltą vandenį, nulupkite, grąžinkite atgal į puodą ir dar kartą užvirkite.
  6. Išėmę supjaustykite gražiais griežinėliais, dėkite į serviravimo lėkštę, papuoškite salotų lapais, įtaisykite keletą alyvuogių, kaparėlių.
  7. Padažui sumaišykite visus produktus, patiekite atskirame indelyje.

Skonis 10/10!

Dar šis bei tas…

Išvirtą liežuvį įdėjus į šaltą vandenį, šis greitai nusilupa (žinoma, jeigu gerai išviręs).

Dažniausiai liežuvio nešaldau, palieku puode, o kai turiu laiko, išimu, supjaustau griežinėliais ir po to nulupu (jei svečiai nesibeldžia į duris.;)

Jeigu atsibosta virtas liežuvis, pagaminkite salotas (ypač tinka progoms).

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *