Tinkantys Velykoms, nes puošnūs. Kitai progai? – Puikiausiai! Šiokiadieniams patarčiau puošti juos tamsaus šokolado gabalėliu. Svarbiausia atsiminkite keletą pagrindinių produktų, iš kurių užminkysite tešlą, o po to, po to?.. – leiskite išsiskleisti fantazijai…
Reikės:
- 115 g sviesto
- 50 g cukraus pudros
- 80 g cukranendrių/rudojo cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 a.š. vanilės esencijos
- 200 g miltų
- 10 g kukurūzų krakmolo
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- 1/2 a.š. sodos
- žiupsnelio druskos
- 1 st. šokoladinių žirniukų, nedidelių šokoladinių kiaušinių/dražė+didesnių virutiniam sluoksniui papuošti.
Gaminimas:
- Sviestą ištirpiname ant silpnos ugnies.
- Į plakimo indą beriame cukraus pudrą, cukranendrių cukrų, pilame tirpintą sviestą, plakame, kol masė taps puri.
- Įmušame kiaušinį, pilame vanilės esencijos, suplakame iki vientisos masės.
- Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais, soda, druska, – persijotus sudedame į skystąją masę.
- Mediniu šaukštu ar elektrinio kombaino specialiu antgaliu užminkome tešlą.
- Sudedame šokoladinius saldainiukus, įterpiame į tešlą.
- Kabiname samteliu ar ledų kaušeliu, dedame ant kepimo popieriumi išklotos nedidelės skardos.
- Didesnius saldainius-kiaušinukus patraiškome, dedame po vieną ant sausainių kauburėlių, truputį paspaudžiame.
- Paruoštus sausainius patalpiname 30 minučių ar valandai į šaldytuvą.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje 13-15 minučių, kol krašteliai gražiai paruduoja.
- Skanaujame!
Dar šis bei tas…
Jeigu minkoma tešla atrodys nepakankama formuoti sausainiukus, įdėkite šaukštą kitą miltų.