Sausainiai · Skoniai

Velykiniai sausainiai

Tinkantys Velykoms, nes puošnūs. Kitai progai? – Puikiausiai! Šiokiadieniams patarčiau puošti juos tamsaus šokolado gabalėliu. Svarbiausia atsiminkite keletą pagrindinių produktų, iš kurių užminkysite tešlą, o po to, po to?.. – leiskite išsiskleisti fantazijai…

Reikės:
  • 115 g sviesto
  • 50 g cukraus pudros
  • 80 g cukranendrių/rudojo cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 a.š. vanilės esencijos
  • 200 g miltų
  • 10 g kukurūzų krakmolo
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 1 st. šokoladinių žirniukų, nedidelių šokoladinių kiaušinių/dražė+didesnių virutiniam sluoksniui papuošti.
Velykiniai sausainiai
Gaminimas:
  1. Sviestą ištirpiname ant silpnos ugnies.
  2. Į plakimo indą beriame cukraus pudrą, cukranendrių cukrų, pilame tirpintą sviestą, plakame, kol masė taps puri.
  3. Įmušame kiaušinį, pilame vanilės esencijos, suplakame iki vientisos masės.
  4. Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais, soda, druska, – persijotus sudedame į skystąją masę.
  5. Mediniu šaukštu ar elektrinio kombaino specialiu antgaliu užminkome tešlą.
  6. Sudedame šokoladinius saldainiukus, įterpiame į tešlą.
  7. Kabiname samteliu ar ledų kaušeliu, dedame ant kepimo popieriumi išklotos nedidelės skardos.
  8. Didesnius saldainius-kiaušinukus patraiškome, dedame po vieną ant sausainių kauburėlių, truputį paspaudžiame.
  9. Paruoštus sausainius patalpiname 30 minučių ar valandai į šaldytuvą.
  10. Kepame 180 laipsnių temperatūroje 13-15 minučių, kol krašteliai gražiai paruduoja.
  11. Skanaujame!

Dar šis bei tas…

Jeigu minkoma tešla atrodys nepakankama formuoti sausainiukus, įdėkite šaukštą kitą miltų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *