Nesu didelė keksiukų gerbėja. Nemaniau, kad turėsiu savo mėgstamus. Bet taip jau atsitiko, kad pati sugalvojau pritaikyti savo vaikystės pyrago “Negriuko” receptą keksiukams – likau patenkinta rezultatu, todėl daviau jiems garbingą “negriukų” vardą (su visa pagarba afrikiečiams:). Visas sudėtines dalis palikau tokias pačias, tik į viduriukus prismaigsčiau graikiškų riešutų, kurie, ypač tiko šiam receptui – švelnus riešuto skonis pasklido po visą pyragėlį, suteikdamas ypatingą poskonį. Kadangi receptas nesudėtingas, “negriukai” yra lengvai ir greitai paruošiami, tad galima pradėti jau dabar.
Reikės:
- 2 kiaušinių
- 1 st cukraus
- 2 v.š. kakavos
- 200 ml grietinės
- 7-8 v.š. miltų
- 1 a.š. nugesintos sodos
- Graikiškų riešutų
Gaminimas:
- Kiaušinius išplakame su cukrumi.
- Sudedame kakavą, atsargiai įmaišome ir dar kartą paplakame.
- Grietinę sumaišome su nugesinta soda, supilame į mišinį.
- Sudedame miltus, viską sumaišome iki vientisos masės.
- Paliekame 20 minučių pastovėti.
- Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
- Keksiukų formeles užpildome paruošta mase (du trečdalius formelės).
- Kepame apie pusvalandį.
- Iškepusius atvėsiname, apšlakstome tirpintu šokoladu.
Skanių akimirkų!
Dar šis bei tas…
Nurodyto kiekio išeiga – apie 15-16 keksiukų.
Iškepusius galima papuošti ne tik šokoladiniu, bet ir baltu glaistu.
Vietoj riešuto, į viduriuką galima įterpti balto šokolado plytelę, džiovintą vaisių, žodžiu, kas ką mėgsta.