Keksai ir keksiukai · Skoniai

Keksiukai “Negriukai”

Nesu didelė keksiukų gerbėja. Nemaniau, kad turėsiu savo mėgstamus. Bet taip jau atsitiko, kad pati sugalvojau pritaikyti savo vaikystės pyrago “Negriuko” receptą keksiukams – likau patenkinta rezultatu, todėl daviau jiems garbingą “negriukų” vardą (su visa pagarba afrikiečiams:). Visas sudėtines dalis palikau tokias pačias, tik į viduriukus prismaigsčiau graikiškų riešutų, kurie,  ypač tiko šiam receptui –  švelnus riešuto skonis pasklido po visą pyragėlį, suteikdamas ypatingą poskonį. Kadangi receptas nesudėtingas, “negriukai” yra lengvai ir greitai paruošiami, tad galima pradėti jau dabar.

Reikės:

  • 2 kiaušinių
  • 1 st cukraus
  • 2 v.š. kakavos
  • 200 ml grietinės
  • 7-8 v.š. miltų
  • 1 a.š. nugesintos sodos
  • Graikiškų riešutų
Keksiukai "Negriukai"
Keksiukai "Negriukai"

Gaminimas:

  1. Kiaušinius išplakame su cukrumi.
  2. Sudedame kakavą, atsargiai įmaišome ir dar kartą paplakame.
  3. Grietinę sumaišome su nugesinta soda, supilame į mišinį.
  4. Sudedame miltus, viską sumaišome iki vientisos masės.
  5. Paliekame 20 minučių pastovėti.
  6. Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.
  7. Keksiukų formeles užpildome paruošta mase (du trečdalius formelės).
  8. Kepame apie pusvalandį.
  9. Iškepusius atvėsiname, apšlakstome tirpintu šokoladu.

Skanių akimirkų!

Dar šis bei tas…

Nurodyto kiekio išeiga – apie 15-16 keksiukų.

Iškepusius galima papuošti ne tik šokoladiniu, bet ir baltu glaistu.

Vietoj riešuto, į viduriuką galima įterpti balto šokolado plytelę, džiovintą vaisių, žodžiu, kas ką mėgsta.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *