Kai daromos iškrovos dienos, įprastas maistas netinka. Geriausiai visiškai atsisakyti miltinių patiekalų, valgyti tik žalią, neapdorotą maistą, o labai norint, galima įtraukti į valgiaraštį šiek tiek, keptų orkaitėje daržovių. Žinau pagal save, nes antri metai, vieną dieną į savaitę, maitinuosiu tausojančiu organizmą rėžimu. Tą dieną atsiranda proga išbandyti naujų sveikų derinių, sukurti kažką neįprasto, skanaus ir sveiko.
Šį kartą – kol rinkausi avokadus, sugalvojau su kuo juos suguldysiu į lėkštę. – Obuolys, humm…? – tiks! Riešutai? Kokie? Humm… – “Kedrinės pinjos būtų geriausios” – pamaniau ir nuėjau prie lentynos. Jau virtuvėje atėjo mintis kuo pagardinti … taip ant stalo atsirado labai gardžios salotos! Tačiau svarbiausia yra tai, kad padaromas malonumas ne tik gomuriui, bet pamaloninamas ir savasis EGO.
Reikės: (1 porcijai)
- 1 prinokusio avokado
- 1 saldžiarūgščio obuolio
- 2 v.š. šaldytų aviečių
- 1 v.š. kedrinių pinijų
- 1,5 a.š. rudojo cukraus
- balzaminio acto kremo (pagal skonį)
Gaminimas:
- Iš šaldymo kameros išimame avietes.
- Avokadą nulupame, perpjauname pusiau, išimame kauliuką, puseles supjaustome įstrižomis riekelėmis.
- Obuolį perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius, puseles supjaustome plonom skiltelėmis.
- Viską gražiai išdėliojame didesnėje lėkštėje, pabarstome ruduoju cukrumi.
- Trupintas šaldytas avietes ir kedrines pinijas sudedam ant vršaus.
- Patiekiame užpylę balzaminio acto kremo.
Papildomai siūlau patiekti stiklą vandens su laimu!