Skoniai · Žvėrienos patiekalai

Faršo iešmeliai

Pietų metas. Kokybiška mėsa ir ypač jos faršas įeina į mano valgiaraštį, jei ne pirmu numeriu, tai antru tikrai. Mėgstu farširuoti daržoves, o antroje vasaros pusėje, kai atsiranda savos daržovės, tampa dažniausiai gaminamais patiekalais. Tai šviežios farširuotos bulvės, cukinijos, paprikos, bei baklažanai (šiuos tai visada perku prekybos centruose). Tinka patinka ir paprasčiausi kotletai su bulvių koše – klasika – su jais gimiau, užaugau ir tikriausiai jų jau neatsisakysiu.

Nežinau kodėl taip delsiau su faršo iešmeliais, kurie yra tokie fotogeniši, kad žiūrint nuotraukas vis seilė varvėdavo. Bet štai kartą prisiruošiau ir dabar jau taip įsismaginau, kad jau net nežinau kelintą kartą ruošiu. Ištobulinau. Drąsiai galite bandyti, jei taip pat kaip ir aš delsėte. Svarbiausia, kad eksperimentuojant su prieskoniais ir prieskoninėmis žolelėmis, juos kiekvieną kartą galima pasigaminti skirtingo skonio.

Štai, šį kartą papildžiau petražolėmis, daugiau dėjau svogūno. Jums gali patikti raudonėlis ar sviesto padažas su šalavijais?..

Tiek skonių iš gamtos, kad tik skink ir dėk … skink ir dėk…

Kodėl pas lietuvius iš virtuvių sklindantys kvapai tokie prasti? Nepastebėjote?

Reikės: (2-3 asmenims)
  • 225 g faršo (naudoju žvėrienos arba jautienos)
  • 1 vidutinio svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 kiaušinio
  • 1 v.š. džiūvėsėlių
  • Druskos
  • Pipirų
  • Raudonosios paprikos miltelių
  • Petražolių (galima naudoti ir šaldytas)
  • šiek tiek aliejaus (aptepimui)
faršo iešmeliai
Gaminimas:
  1. Medinius iešmelius pamirkykite vandenyje 20 ar daugiau minučių, kad kepant nepradėtų degti.
  2. Į faršą sudėkite druską, pipirus, raudonosios paprikos miltelius, išmaišykite.
  3. Įkandin dėkite lengvai išplaktą kiaušinį, džiūvėsėlius, permaišykite.
  4. Pasmulkinkite svogūnus, česnakus, petražoles, sudėkite į mėsos faršo ruošinį ir dar kartą viską permaišykite.
  5. Gautą masę suimkite į saują ir padaužykite į indo dugną, kad visi ingredientai geriau “susiimtų”- iešmeliai atrodys dailesni.
  6. Gautą masę padalinkite į 6 lygias dalis, suformuokite dešreles ir užmaukite ant paruošto iešmo, padailinkite, viršų aptepkite aliejumi.
  7. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes.
  8. Iškepusius iešmelius patepkite balzamiko acto kremu, kad dar labiau žadintų apetitą;)
  9. Patiekite su keptomis bulvėmis, cukinijomis, šviežiomis daržovėmis bei žolelių pesto.

Puikus metas – VASARA! Ar daug reikia žmogui? – Gero oro, kad kūnas jaustų konfortą, spalvų, kad nuotaika būtų puiki ir gero, šviežio maisto, kad malonumo būtų dar daugiau:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *