Pyragus galima kepti, praktiškai, iš visko ir su viskuo. Štai morkų pyragas vienas paprasčiausių ir skaniausių. Nepamenu, kada pradėjusi ir kiek jau jų esu iškepusi, pamiršt suspėjusi ir vėl atsiprašiusi sugrįžau – dviračio neišradau. O nepavykti jis negali. Tai kam atsisakyti to, kas veikia užtikrintai?
Reikės:
- 2 st smulkiai sutarkuotų (sutrintų) morkų
- 1 st cukraus
- 3 kiaušinių
- 100 g sviesto ar kitokių riebalų.
- 2 st miltų
- 1 v.š. sodos
- žiupsnelio druskos
- 1 st graikinių riešutų.
Gaminimas:
- Morkas sutriname smulkia trintuve.
- Užpilame cukrumi ir truputį palaukiame, kol ištirps.
- Ištirpiname sviestą.
- Sodą nugesiname šaukšte grietinės su acto rūgštimi ir supilame į pradėtą ruošti masę.
- Įmušame kiaušinius ir išsukame su turima mase.
- Supilame atvėsusį sviestą, įdedame žiupsnelį druskos
- Pabaigoje sudedame miltus, įmaišome stambiau pasmulkintas graikinių riešutų dalis ir viską išmaišome.
- Sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.
- Atvėsusį apibarstome cukraus pudra.
Dar šis bei tas…
Puošti galite cukraus masės figūrėlėms.
Pyragą galite užpilti cukraus glajumi; jei norisi spalvų, galima įdėti maistinių dažų, ciberžolės.