Kas jų negamino? Tikriausiai nedaug tokių liko. Aš pati tik neseniai papildžiau bandytojų gretas. Nemaniau, kad tai yra sudėtinga, bet buvau daugiau lietinių mėgėja, o paprasti miltiniai blynai man ne itin pasisekdavo, – bandžiau su pasukom, rūgpieniu, alumi. Beje, su tamsiu alumi visai neblogai pavyko – reikės pakartoti – tik bandysiu su šviesiu.
Apie pankeikus. Sumaišiau, iškepiau ir patį pirmą, dar karštą paragavau. Mmmm… – kaip skanu, neįtikėtina! Sukausi su samčiu, keptuve, kaip vijurkas – pavyko! Tada buvo pusryčių metas, tai šeimyna išgraibstė po gabaliuką, nespėjau net nufotografuoti. Dabar, jau rimtai susiruošiau pasidalinti su jumis savo patirtimi ir gamybos procesu – suplanavau viską iš anksto.
Šis receptas nenuvylė manęs – tikiu, liksite patenkinti ir Jūs!
Reikės:
Tešlai
- 2 st miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių (arba panašiai gesintos sodos)
- 1/4 a.š. druskos
- 1-3 v.š. cukraus (pagal skonį)
- 2 kiaušinių
- 1,5 – 2 st pieno
- 2-3 v.š. tirpinto sviesto
- Aliejaus arba sviesto kepimui
Padažui
- 2 bananų
- 2 mandarinų
- cukraus pagal skonį
Gaminimas:
- Gilesniame inde sumaišome išsijotus miltus su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
- Atskirai išplakame kiaušinius.
- Į kiaušinių plakinį supilame pieną ir tirpintą sviestą, viską gerai išmaišome šakute arba plakikliu.
- Kiaušinių ir pieno plakinį iš lėto supilame į miltus, išmaišome – tešla turi būti tirštoka, kad iškepę blynai turėtų kepinių skonį, o ne įprastų blynų (jis juk pagerintas blynas).
- Keptuvę lengvai patriname aliejumi arba sviestu (aš naudoju ir lašinių gabaliukus), kepame ant vidutinės kaitros.
- Kai blynelio paviršius pasidengia mažyčiais burbuliukais, apverčime.
- Tokiu būdu iškepame visus blynus, sudedame vieną ant kito, apliejame padažu (sutriname mandarinus su bananais, pagardiname cukrumi ar sirupu).




Skanaujame po vieną arba po gabaliuką – draugiškai – didesnį padalinę į keturias dalis.;)
Dar šis bei tas…
Jeigu rinksitės mandarinų-bananų padažą, įmaišykite vaisių gabaliukų, raudonų uogų: žemuogių, braškių, aviečių ar kitokių, aptaškykite šokoladu – blyneliai atrodys “prabangiai”.
Skanaukite ir su grietine, plakta grietinėle, medumi, vaisių sirupu, o idealiausia – su klevų sirupu.
Pankeikai kepami specialiose formelėse, o jų neturint, galima patiems reguliuotis jų dydžius – didelius ar ne tokius, mažus ar vidutinius – rinktis Jums.