Blynai · Skoniai

Pankeikai – amerikietiški blyneliai

Kas jų negamino? Tikriausiai nedaug tokių liko. Aš pati tik neseniai papildžiau bandytojų gretas. Nemaniau, kad tai yra sudėtinga, bet buvau daugiau lietinių mėgėja, o paprasti miltiniai blynai man ne itin pasisekdavo, – bandžiau su pasukom, rūgpieniu, alumi.  Beje, su tamsiu alumi visai neblogai pavyko – reikės pakartoti – tik bandysiu su šviesiu.

Apie pankeikus. Sumaišiau, iškepiau ir patį pirmą, dar karštą paragavau. Mmmm… – kaip skanu, neįtikėtina! Sukausi su samčiu,  keptuve,  kaip vijurkas – pavyko! Tada buvo pusryčių metas, tai šeimyna išgraibstė po gabaliuką, nespėjau net nufotografuoti. Dabar, jau rimtai susiruošiau pasidalinti su jumis savo patirtimi ir gamybos procesu – suplanavau viską iš anksto.

Šis receptas nenuvylė manęs – tikiu, liksite patenkinti ir Jūs!

Reikės:

Tešlai

  • 2 st miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių (arba panašiai gesintos sodos)
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1-3 v.š. cukraus (pagal skonį)
  • 2 kiaušinių
  • 1,5 – 2 st pieno
  • 2-3 v.š. tirpinto sviesto
  • Aliejaus arba sviesto kepimui

Padažui

  • 2 bananų
  • 2 mandarinų
  • cukraus pagal skonį
Gaminimas:
  1. Gilesniame inde sumaišome išsijotus miltus su kepimo milteliais, druska ir cukrumi.
  2. Atskirai išplakame kiaušinius. Blyneliai pankeikai
  3. Į kiaušinių plakinį supilame pieną ir tirpintą sviestą, viską gerai išmaišome šakute arba plakikliu.
  4. Kiaušinių ir pieno plakinį iš lėto supilame į miltus, išmaišome – tešla turi būti tirštoka, kad iškepę blynai turėtų kepinių skonį, o ne įprastų blynų (jis juk pagerintas blynas).Blyneliai pankeikai
  5. Keptuvę lengvai patriname aliejumi arba sviestu (aš naudoju ir lašinių gabaliukus), kepame ant vidutinės kaitros.
  6. Kai blynelio paviršius pasidengia mažyčiais burbuliukais, apverčime.
  7. Tokiu būdu iškepame visus blynus, sudedame vieną ant kito, apliejame padažu (sutriname mandarinus su bananais, pagardiname cukrumi ar sirupu).Blyneliai pankeikai
Blyneliai pankeikai

Blyneliai pankeikai

Pankeikai

Skanaujame po vieną arba po gabaliuką – draugiškai – didesnį padalinę į keturias dalis.;)

Dar šis bei tas…

Jeigu rinksitės mandarinų-bananų padažą, įmaišykite vaisių gabaliukų, raudonų uogų: žemuogių, braškių, aviečių ar kitokių, aptaškykite šokoladu – blyneliai atrodys “prabangiai”.

Skanaukite ir su grietine, plakta grietinėle, medumi, vaisių sirupu, o idealiausia – su klevų sirupu.

Pankeikai kepami specialiose formelėse, o jų neturint, galima patiems reguliuotis jų dydžius – didelius ar ne tokius, mažus ar vidutinius – rinktis Jums.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *