Labai nesudėtingas pusryčių patiekalas – PIRATO AKIS. Tai gana senas receptas, jau spėtas ir pamiršti, bet kartas nuo karto vis kažkas jį nedrąsiai įtraukia į nūdienos pusryčių meniu. Jeigu mėgstate kiaušinius ir juos dažnai, kaip ir aš, renkatės pusryčiams, vadinasi, laikas jį pasigaminti. Gaminti galite kūrybiškai, nes šis patiekalas gali net tik pasotinti, bet ir nustebinti. Šį kartą aš neturėjau kitokio tikslo, nei skaniai papusryčiauti, tačiau kitą kartą pabandysiu pažaisti su formomis. Pavyzdžiui, paimsiu keletą duonos rūšių ir bandysiu jų viduryje padaryti ne tik apvalią formą, bet ir kvadratinę, širdutės, ar dar kažkokią.
Šį kartą paimkite duoną, kurią mėgstate, taurelę ar kitą kokią formelę ertmei suformuoti, kur būtų galima įmušti kiaušinį.
Štai ir viskas! Laikas pradėti gaminti.
Reikės: ( 1 asmeniui)
- 2 riekelių Cebata duonos arba kitos kokios duonos.
- 2 kiaušinių
- Druskos
- Pipirų
- Krapų
- Svogūno laiškų
- Salotų
- Ridikėlių
Gaminimas:
- Paimkite pora itališkos duonos Cebata riekelių, taurele arba sausainių formele išskobkite vidų.
- Keptuvėje įkaitinkite lydytą arba paprastą sviestą, kepkite riekeles ir duonos likučius iš vienos pusės apie pusę minutės.
- Apverskite duoną, į tuščius viduriukus įmuškite po kiaušinį, pasūdykite, pabarstykite pipirais, kepkite, maždaug, 1 minutę.
- Atsargiai apverskite ant kitos pusės, dar kartą paskaninkite kiaušinį, kepkite iki 2 minučių, apibarstykite smulkintais krapais ir svogūnų laiškais.
- Patiekite su šviežiomis sezoninėmis daržovėmis.
Skanaus 🙂
Dar šis bei tas …
Originalus šio patiekalo variantas yra su juoda duona – kam patinka, galite mėginti.
Stenkitės neperkepti kiaušinių – vidus turi likti lengvai skystas; žinoma, jeigu patinka kitokie, pasigaminkite pagal save – jums patiems teks valgyti.