Sumuštiniai · Užkandžiai

Brusketos su slyvomis ir pelėsiniu sūriu

Labai geras užkandis prie vyno. Vakarojimui – tobulai. Tinka šiam skrebučiui ne tik slyvos, bet ir vynuogės be kauliukų, mango vaisiai. Pelėsinio sūrio aštrokas poskonis – atsvara vaisių saldumui. O papildomas rudasis cukrus apjungia viską.

Kodėl brusketos su slyvomis? Keistas dalykas, bet šie kaulavaisiai mūsų šaldytuve gyveno nuo praėjusio lapkričio. Kraustydama vaisių stalčių, radau juos kamputyje. Jau kilo ranka dėti į maisto atliekas, bet visgi susigundžiau krepšelį atidaryti. Nustebau, kad tik vienas vaisius iš keturių buvo sugedęs. Ar čia dabar reikia džiaugtis ar kaip? Palieku susirasti atsakymą patiems.

O kad slyvos mums yra labai naudingos, tai žino kiekvienas. Tik vieniems jos patinka labiau džiovintos, kitiems – švieži jų vaisiai. Pati daugiausia jų sunaudoju kepiniams ar desertams. Bet jeigu tik pavyksta gauti ką tik surinktų vietinių vaisių, kurie tirpte tirpsta burnoje – tai jau kitas reikalas. Būna taip, kad žadėto pyrago namiškiai taip ir nesulaukia.

Mintys apie šviežius vaisius? Gal gi ne šiaip sau. Juk žiema jau į antrą pusę verčiasi, o dar savaitė kita ir prasidės daigų sėja.

Bet kažkaip apie darbus galvoti dar nesinori. Gal labiau, kaip tam barsukui, – verstis ant kito šono.;)

Reikės:
  • 1 prancūziško batono arba ispaniškos duonos
  • sviesto
  • 4-8 slyvų (atitinkamai, kokią duoną pasirinksite ir kiek bus valgytojų)
  • pelėsinio sūrio
  • 0,5a.š. arba 1 a.š. rudojo cukraus
  • graikinių riešutų.
Brusketos su slyvomis
Gaminimas:
  1. Slyvas nuplauname, išimame kaulavaisius, supjautome plonomis skiltelėmis.
  2. Batoną/duoną supjaustome brusketoms tinkančiomis riekelėmis.
  3. Ant kiekvienos užtepame truputį sviesto.
  4. Ant viršaus dedame maždaug po 3 slyvų skilteles, užbarstome ruduoju cukrumi.
  5. Padėliojame pelėsinio sūrio trupinių.
  6. Finišuojame padėlioję smulkiai kapotų graikinių riešutų.
  7. Sumuštinius dedame į skardą, pakepame 175 laipsnių temperatūroje 10-12 minučių.
  8. Skanaujame!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *