Pyragaičiai · Skoniai

Pyragaičiai su spalvotais šokoladinukais

Tinkantys bet kokiai šventei – puošti spalvotais šokoladiniais saldainiukais, jie suteiks džiugią nuotaiką, taps pagrindiniu stalo akcentu. Tobulai tinkantys vaikų šventei, – tai jiems, mūsų džiaugsmams, spalvų turi būti daug. Juos galima net pakviesti padėlioti šokoladukų ant viršutinio pyrago sluoksnio. Koks bus džiaugsmas, kai jie pasijus prisidėję prie šventės!
Be to, rytoj Atvelykis ir pasigaminti šį skanėstą, su simboliniais kiaušinukais – tinkama proga.
Sudėta jame viskas, kas geriausia, – daug šokolado, morengo ir, kad saldumo nebūtų per mažai – dviejų rūšių cukraus. O kas mėgsta zefyriukus, čia jie suskambės nauja gaida.
Skirta ypač dideliems smaližiams, kuriems saldu yra gardu ir ne kitaip!

Pyragaičiai Velykoms
Reikės:

Pagrindui

  • 120 g sviesto
  • 200 g miltų
  • 80 g krakmolo
  • 80 g baltojo cukraus
  • 3 v.š. rudojo cukraus
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 1 kiaušinio
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. kepimo sodos
  • žiupsnelio druskos
  • 100 g baltojo šokolado

Viršutiniam sluoksniui

  • 3 kiaušinių baltymų
  • 125 g cukraus pudros
  • 100 g spalvotų šokoladinių saldainių

ARBA

  • 3 st mažų zefyriukų
  • 100 g spalvotų šokoladinių saldainių
  • 2 a.š. spalvotų pabarstukų
Gaminimas:
  1. Dubenyje sumaišykite baltą ir rudą cukrų bei sviestą, išsukite iki kreminės tekstūros.
  2. Įpilkite vanilės, įmuškite kiaušinį, viską sumaišykite iki vientisumo.
  3. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, krakmolą, druską, kepimo miltelius ir sodą.
  4. Pamažu į cukraus ir sviesto masę supilkite sausąjį mišinį, sumaišykite iki vientisos masės.
  5. Susmulkinkite baltąjį šokoladą, įmaišykite į paruoštą masę.
  6. Gautą tešlą dėkite į skardą/kepimo indą, išklotą kepimo popieriumi arba išteptą riebalais, paskirstykite po visą plotą.
  7. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, 20 minučių, orkaitės neišjunkite.
  8. Per tą laiką suplakite iki blizgesio baltymus su cukraus pudra, įmaišykite spalvotus saldainiukus (pusę jų palikite – užbersite ant viršaus)/pasiruoškite zefyriukus ir saldainiukus.
  9. Ant iškepusio pagrindo dėkite išplaktus baltymus/sluoksnį zefyriukų
  10. Pabarstykite likusiais saldainiukais/saldainiais, grąžinkite į orkaitę,
  11. Morenginiam sluoksniui sutvirtėti reikės 15 minučių, o zefyriniam užteks ir 2 minučių.
  12. Skanėstui atvėsus, apiberkite jį spalvotais pabarstukais (zefyrų sluoksnį), supjaustykite nedideliais gabaliukais.

Šventės tęsiasi ištisus metus – būkime pasirengę…

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *