Pyragėliai su įdarais · Skoniai

Apversti tinginio pyragėliai: du receptai

Reikės sluoksniuotos tešlos. Galite ją pasigaminti patys pagal receptą, tačiau šiek tiek užtrunka nei pasigaminti kapotos tešlą, kuri visai neblogai čia tinka.

Tinginystė dabar kaip privalumas. Žmonės skuba, nespėja, ieško greitų sprendimų net rinkdamiesi ar gamindami maistą. Kad tai jau tapo raktiniu žodžiu – taip ir vadinkime, nieko čia blogo (nors prieš gerą dešimtmetį šis žodis turėjo daugiau neigiamą atspalvį).

Jeigu tešlą perkame, šiuos pyragėlius galime drąsiai vadinti tinginiais, tačiau, jei minkome ir kočiojame – darbo ne tiek jau ir mažai…

“Lengvas darbas – tinginystė, plonas blynas – smagurystė”.;)

…atpirkimą pajusi tada, kai skanausi dar šiltus.;)

Apversti pyragėliai su braškėmis
Apversti pyragėliai su braškėmis ir rabarbaru
Reikės: (18 pyragaičių)
  • kapotos tešlos pagal receptą
  • 400 g braškių
  • 1 nedidelio rabarbaro stiebo (nebūtinai)
  • rudojo cukraus
  • klevų sirupo
  • kiaušinio (aptepimui)
Gaminimas:
  1. Kapotą tešlą pasiruošiame iš anksčiau (reikia, kad nors pusvalandį pastovėtų šaltai).
  2. Iškočiojame gana plonai (tešla elastinga).
  3. Supjaustome maždaug 8X8 cm kvadratėliais.
  4. Į kepimo skardą dedame lakštą kepimo popieriaus, padalijame į 9 plotelius, į kuriuos įlašiname po šaukštelį klevų sirupo.
  5. Ant saldaus plotelio pilame po šaukštą rudojo cukraus.
  6. Į saldžiąsias vieteles dedame maždaug po dvi smulkiau supjaustytas braškes, rabarbaro gabalėlius (jeigu patinka ir tinka).
  7. Braškinius kauburėlius užklojame tešlos kvadratėliais, aplink apspaudžiame šakute, viršuje aštriu peiliu padarome tris įstrižas įpjovas (adrodo, kaip įprasti pyragėliai).
  8. Pabaigoje aptepame kiaušinio plakiniu, dedame į 180 laipsnių orkaitę, kepame maždaug 20-25 minutes).
  9. Skanaujame atvėsusius.
Apversti pyragėliai su abrikosais
Apversti pyragėliai su abrikosais
Reikės:
Gražūs ir nekepti
Gaminimas:
  1. Abrikosus nuplauname, perpjauname per pusę, išimame kauliukus, atidedame.
  2. Sluoksniuotą/kapotą tešlą plonai iškočiojame.
  3. Supjaustome maždaug 8X8 cm kvadratėliais.
  4. Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi.
  5. Abrikosų puseles dedame į cukranendrių cukrų (įsipilu jo į nedidelį dubenėlį ar lėkštutę), pasukiojame, kad perpjauta pusė pasidengtų cukrumi, po to vaisiaus duobutę užpildome medumi.
  6. Saldžiąsias puseles išdėliojame ant kepimo popieriaus palikdami vietos tešlai.
  7. Paruoštus abrikosus užklojame tešlos kvadratėliais, aplink apspaudžiame šakute, viršuje aštriu peiliu padarome keturias kampines įpjovas.
  8. Pabaigoje aptepame kiaušinio plakiniu, dedame į 180 laipsnių orkaitę, kepame maždaug 20-25 minutes.
  9. Skanaujame atvėsusius, o šiltus su abrikosų ledais.

Skanių Jums vasaros popiečių prie kavos puodelio!

Dar šis bei tas…

Jei neturite braškių, bet vargsta vazelėje bananas - suteikite jam šansą gamindami šiuos pyragėlius.

Jei neturite abrikosų, o kreivai žiūrite į persikus, neabejokite - tiks kuo puikiausiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *