Dar ir šios, riešutinės figūrėlės, manau, yra tinkamos dovanoti per Kalėdas. Dėl savo tvirtos struktūros, jomis galima papuošti dovanų pakuotę arba simboliškai keletą įmesti į krepšelį, pagaliau galima pakabinti ant eglutės ar visžalės šakelės, pastatyti kaip dekoraciją kartu su kitomis kalėdinėmis puošmenomis.
Jau neskaičiuoju dienų, – valandos ir tos skrieja kaip pašėlę…
Pasiruošti privalu. Ir ne tiek dėl kitų – didžiausi vertintojai esame mes patys
Reikės:
- 1,5 st miltų
- 1 st įvairių riešutų
- 0,5 st cukraus pudros
- 100 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 0,5 a.š. vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
- šlakelio amareto arba romo

Gaminimas:
- Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, išverskite ant popierinio rankšluosčio, patrinkite, kad pasišalintų atšokusios luobelės.
- Švarius riešutus dėkite į elektrinį smulkintuvą/kokteilinę, malkite iki smulkių trupinių.
- Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukraus pudra, įmuškite kiaušinį, dar kartą viską permaišykite, įlašinti vanilės esencijos, supilkite amaretą/romą, viską apjunkite.
- Sudėkite miltus, viską išmaišykite.
- Įkandin supilkite smulkintus riešutus, sumaišykite su pagrindine mase, suformuokite rutulį ir dėkite valandai į šaldytuvą (galima ir ilgesniam laikui).
- Atvėsusią tešlą iškočiokite maždaug 5mm storio, išspauskite norimas figūrėles, kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 12-15 minučių.
- Skanaukite atvėsusius.
Mėgaukitės ir dalinkitės – malonumo daugiau!
Recepto šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/desertai/riesutiniai-sausainiai-sirdeles.html