Sausainiai · Skoniai

Riešutiniai sausainiai

Dar ir šios, riešutinės figūrėlės, manau, yra tinkamos dovanoti per Kalėdas. Dėl savo tvirtos struktūros, jomis galima papuošti dovanų pakuotę arba simboliškai keletą įmesti į krepšelį, pagaliau galima pakabinti ant eglutės ar visžalės šakelės, pastatyti kaip dekoraciją kartu su kitomis kalėdinėmis puošmenomis.

Jau neskaičiuoju dienų, – valandos ir tos skrieja kaip pašėlę…

Pasiruošti privalu. Ir ne tiek dėl kitų – didžiausi vertintojai esame mes patys

Reikės:
  • 1,5 st miltų
  • 1 st įvairių riešutų
  • 0,5 st cukraus pudros
  • 100 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 a.š. vanilinio cukraus arba vanilės esencijos
  • šlakelio amareto arba romo
Gaminimas:
  1. Riešutus pakepinkite sausoje keptuvėje, išverskite ant popierinio rankšluosčio, patrinkite, kad pasišalintų atšokusios luobelės.
  2. Švarius riešutus dėkite į elektrinį smulkintuvą/kokteilinę, malkite iki smulkių trupinių.
  3. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukraus pudra, įmuškite kiaušinį, dar kartą viską permaišykite, įlašinti vanilės esencijos, supilkite amaretą/romą, viską apjunkite.
  4. Sudėkite miltus, viską išmaišykite.
  5. Įkandin supilkite smulkintus riešutus, sumaišykite su pagrindine mase, suformuokite rutulį ir dėkite valandai į šaldytuvą (galima ir ilgesniam laikui).
  6. Atvėsusią tešlą iškočiokite maždaug 5mm storio, išspauskite norimas figūrėles, kepkite 190 laipsnių orkaitėje apie 12-15 minučių.
  7. Skanaukite atvėsusius.

Mėgaukitės ir dalinkitės – malonumo daugiau!

Recepto šaltinis: http://www.neringa-blogas.com/kulinarija/desertai/riesutiniai-sausainiai-sirdeles.html

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *