Mėsos patiekalai · Skoniai · Žvėrienos patiekalai

Kukuliai tirštame padaže

“Ar jie tokie ir skanūs kaip gražiai atrodo?” – Klausdavau savęs nuolatos, kai tik pamatydavau jų nuotraukas, bet pati kažkodėl niekaip nesiryžau pasigaminti Tačiau, kai mintis būna užprogramuota, atsakymas ankščiau ar vėliau pats išnyra prieš akis. Na, šiuo atveju receptas pats išniro prieš akis ir, ką gaminsiu pietums, jau nekilo klausimų.

Reikės:

Kukuliams

  • žvėrienos faršo/vištienos krūtinėlės/kiaulienos faršo (pati dažniausiai gaminu iš žvėrienos)
  • 70 g Basmati ryžių
  • 1 svogūno
  • 1 kiaušinio
  • 1 morkos
  • 1 skiltelės česnako
  • druskos
  • pipirų
  • saldžiosios paprikos miltelių
  • aliejaus (kepimui)

Padažui

  • 0,7 st. vandens
  • 5 v.š. pomidorų padažo
  • 3 v.š. grietinės
  • 2 v.š. miltų
  • druskos
  • šviežių krapų, petražolių, raudonėlio
  • mėgstamų prieskonių
Gaminimas:
  1. Išvirkite ryžius (stenkitės nepervirti).
  2. Pakepinkite aliejuje smulkiai supjaustykite svogūnus, česnaką.
  3. Įkandin dėkite smulkia tarka sutarkuotas morkas, paskaninkite prieskoniais, kepkite, kol suminkštės.
  4. Sumalkite krūtinėlę/paruoškite faršą.
  5. Smulkintą mėsą sumaišykite su ryžiais, morkomis, kepintais svogūnais, bei česnaku.
  6. Įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, mėgstamų prieskonių.
  7. Suformuokite nedidelius kukulius, sudėkite juos į kepimo formą.
  8. Sumaišykite padažui skirtus produktus, užpilkite juo kukulius.
  9. Indą uždenkite folija, kepkite 200 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių.
  10. Kepimo pabaigoje foliją nuimkite, pakepkite dar 5-10 minučių, kad gražiai apskrustų.

Dar šis bei tas…

Jeigu kepant padažas nugaruoja ir neapsemia kukulių, kartas nuo karto užpilkite jo ant patiekalo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *