Keksai ir keksiukai · Skoniai

Migdoliniai keksiukai

Migdolinis gyvenimas karantine. O kas belieka? Šiandien jis toks, nes spintelėje iškrapščiau migdolų likučius – užteks savaitgalio keksiukams. Jeigu ir jūs šiuo metu ieškote, kuo numalšinti susikaupusį nerimą, migdoliniai dalykai grąžins mintį, koks yra nuostabus, pilnas kvapų ir skonių mūsų gyvenimas. Jis tęsiasi… O kada, jei ne dabar, juo mėgautis – laiko turim į valias.

Tačiau, – nereikėtų pamiršti, kad kažkas kaunasi priešakinėse „fronto“ linijose. Ir, ar nevertėtų mums, kurie „budim“ namuose, komentuojam įrašus socialiniuose tinkluose, kritikuojam politikus, vyriausybę, atsakingų organizacijų vadovus – imtis konkrečių darbų. Paaukoti keletą eurų tikrai nėra sunku. Ir nesakau, kad tai yra blogai – kažkas tik taip ir gali prisidėti prie bendro tikslo. Tačiau, konkretūs veiksmai poveikį daro iš vidaus – stiprina žmogiškuosius ryšius „aš tau – tu kitam“. Ir jeigu net tokia pagalba nėra gyvybiškai būtina, – parodytas dėmesys sušildo sielą, suteikia stiprybės, papildo žmogiškuosius išteklius.

Žmogui yra būtinas kitų žmonių atsakas, nes jis ne mašina, kuriai svarbiausia turėti bake degalų! Pagarba tems, kurių nereikia raginti, jie supranta, kaip dabar yra svarbu vienytis. Ir mes, maisto mylėtojai, kiekvienas galime nesunkiai paruošti maisto neatlygintinai tiems, kurie dirba ten, kur darbo valandos jau neskaičiuojamos.

Toks planas…

Migdoliniai keksiukai
Reikės:
  • 200 g migdolų miltų
  • 150 g cukraus/cukraus pudros
  • 4 kiaušinių
  • 100 g sviesto
  • 8-10 migdolų riešutų
Gaminimas:
  1. Migdolų riešutus pakepiname 150 laipsnių orkaitėje 10 minučių.
  2. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų, sumaišome su cukrumi iki baltumo.
  3. Sudedame migdolų miltus, išmaišome.
  4. Sudedame ištirpintą sviestą, viską sumaišome iki vientisos masės.
  5. Įkandin dedame gerai išplaktus kiaušinių baltymus, lengvai permaišome.
  6. Gauta mase iki pusės užpildome keksiukų formeles, į viduriuką įdedame po kepintą migdolą, užpilame likusia tešla.
  7. Ant viršaus užberiame pasmulkintų migdolų.
  8. Kepame 210 laipsnių temperatūroje 20 minučių.
  9. Skanaujame atvėsusius!

Malonių migdolinių akimirkų su savo artimiausiais!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *