Salotos · Skoniai

Salotos su tunu, obuoliu ir avokadu

Kai norisi gaiviau ir lengviau – daug daržovių, liesos žuvies, kiaušinio – galima. Recepte jokių paslapčių, vingrybių ar kitokių gudrybių. Daržoves supjaustome kaip tik patinka, tuno gabaliukus pasmulkiname pirštais ar šakute, kiaušinius padalijame ketvirčiais, putpelių – į dvi dalis. Patiekiame su liesu jogurtu/graikišku jogurtu, bet majonezas – puikiausiai, o ypač naminis. Skanaujame…

——————————————————————————————————————————————–

Kad žuvį reikia valgyti ne tik per pasninką, tikriausiai niekam ne naujiena. Reguliariai valgant jūros gėrybes gauname pilnaverčių baltymų, kartu daug nepakeičiamų aminorūgščių, kurios yra gerai įsisavinamos įvairaus amžiaus žmonių. Šiuose produktuose yra mažiau kalorijų ir cholesterolio nei mėsoje.

Tunas – ne išimtis. Tai yra ypač vertinga, neriebi, švelnaus skonio žuvis, turtinga polinesočiomis omega – 3 ir omega – 6 riebalų rūgštimis, kurios mažina cholesterolio kiekį kraujyje, širdies ir kraujagyslių ligų bei aterosklerozės riziką.

Ne ką mažiau mėgstamas ir konservuotas tunas, nes gerai dera su makaronų patiekalais, taip pat yra vienas pagrindinių įvairių šaltų ir šiltų salotų su daržovėmis ingredientų.

Ne visada galime gauti šviežio tuno, bet konservuoto – lengvai įsigysime kiekviename prekybos centre. Bent jau salotas ar sumuštinį, tikrai kad juo galime praturtinti.

Reikės:
  • 1 pakuotės paruoštų salotų/1 salotos
  • 180 g tuno gabaliukų savo sultyse
  • 2 agurkų
  • 1 didesnio obuolio
  • 1 avokado
  • 4 virtų putpelių kiaušinių arba 2 vištų kiaušinių
  • citrinos sulčių
  • petražolių, krapų

Padažui

  • 2 šaukštų graikiško jogurto
  • druskos (pagal skonį)
  • maltų pipirų (pagal skonį)
Gaminimas:
  1. Salotas išdėliojame didesnaime plokščiame inde/salotos krūmelį, – nuplauname, suplėšome ir sudėliojame ant lėkštės dugno.
  2. Obuolį padalijame ketvirčiais, išimame sėklalizdžius, supjaustome plonomis skiltelėmis, padėliojame ant salotų.
  3. Avokadą perpjauname pusiau, išimame kauliuką, peiliu rombais supjaustome minkštimą, arbatiniu šaukšteliu išimame, gabalėlius padėliojame po visą salotų plotą, pašlakstome citrinų sultimis.
  4. Agurką supjaustome griežinėliais, išdėliojame ant salotų.
  5. Nuo tuno nupilame skystį, žuvį padalijame nedidelaiis gabaliukais, sudedame ant viršaus.
  6. Kiaušinius nulupame, padalijame per pusę (putpelių) arba ketvirčiais (vištų), įtaisome patogiai paruoštose salotose.
  7. Pasmulkiname žalumynus, pabarstome ant viršaus.
  8. Patiekiame su jogurto padažu/majonezu.
  9. Skanaujame!

Įraše naudotas tekstas: https://edieta.sveikata.lt/sveika_mityba/s538/tunas-vertinga-ir-skani-zuvis

Dar šis bei tas…

Jeigu jogurtinis padažas jums per lengvas, pabandykite jį sumaišyti lygiomis dalimis su majonezu arba/ir paskaninti garstyčiomis.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *