Kiaušinių patiekalai · Skoniai

Keptos šparaginės pupelės su kiaušiniu

Nepamainonas pusryčių patiekalas – kiaušinis. Liaupsinau ir liaupsinsiu, ar tai jis bus omletas su baravykais, ar omletas su romanine salota – jis bus JIS, ponas KIAUŠINIS. Štai, subrendo šparaginės pupelės, – apviriau, pakepinau, šast, šalia kiaušinį įtaisiau, apvarčiau, užbarsčiau prieskoniais ir prašom, prie stalo! O pradžioje, ką reikia daryti, jau minėjau salotose su šparginėmis pupelėmis.;)

Reikės:
  • 200 g šparaginių pupelių
  • 1 kiaušinio
  • citrinos sulčių
  • petražolių
  • druskos
  • pipirų
  • sviesto (kepimui)
Šparaginės pupelės su kiaušiniu
Gaminimas:
  1. Šparagines pupeles virkite pasūdytame vandenyje apie 7-8 minutes.
  2. Išvirusias pupeles sudėkite į šaltą vandenį.
  3. Atvėsusias sudėkite į kiaurasamtį, nusausinkite.
  4. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite šparagines pupeles, apkepinkite iš abiejų pusių.
  5. Šalia padarykite vietos, įmuškite kiaušinį.
  6. Pabaigoje viską paskaninkite druska, pipirais.
  7. Patiekite užbarstę smulkintomis petražolėmis, pašlakstę citrinų sultimis.
  8. Skanaukite su skrebučiu, itališka duona arba prancūziška bagete.

Skanių vasaros pusryčių!

Dar šis bei tas…

Kiaušinį kepkite, kaip tik patinka – apkepkite iš abiejų pusių arba tik iš vienos; aš, asmeniškai, renkuosi antrąjį variantą.

Jeigu mėgstate kiaušinių daugiau, o daržovių mažiau, drąsiai įmuškite dar vieną, kitą – pupelių garnyro turėtų ir jiems užtekti.

Jeigu dėsite pipirų, geriau naudoti šviežiai maltus.

Gardinti galite ne tik petražolėmis, bet ir krapais, kitais žalumynais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *