Nepamainonas pusryčių patiekalas – kiaušinis. Liaupsinau ir liaupsinsiu, ar tai jis bus omletas su baravykais, ar omletas su romanine salota – jis bus JIS, ponas KIAUŠINIS. Štai, subrendo šparaginės pupelės, – apviriau, pakepinau, šast, šalia kiaušinį įtaisiau, apvarčiau, užbarsčiau prieskoniais ir prašom, prie stalo! O pradžioje, ką reikia daryti, jau minėjau salotose su šparginėmis pupelėmis.;)
Reikės:
- 200 g šparaginių pupelių
- 1 kiaušinio
- citrinos sulčių
- petražolių
- druskos
- pipirų
- sviesto (kepimui)
Gaminimas:
- Šparagines pupeles virkite pasūdytame vandenyje apie 7-8 minutes.
- Išvirusias pupeles sudėkite į šaltą vandenį.
- Atvėsusias sudėkite į kiaurasamtį, nusausinkite.
- Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite šparagines pupeles, apkepinkite iš abiejų pusių.
- Šalia padarykite vietos, įmuškite kiaušinį.
- Pabaigoje viską paskaninkite druska, pipirais.
- Patiekite užbarstę smulkintomis petražolėmis, pašlakstę citrinų sultimis.
- Skanaukite su skrebučiu, itališka duona arba prancūziška bagete.
Skanių vasaros pusryčių!
Dar šis bei tas…
Kiaušinį kepkite, kaip tik patinka – apkepkite iš abiejų pusių arba tik iš vienos; aš, asmeniškai, renkuosi antrąjį variantą.
Jeigu mėgstate kiaušinių daugiau, o daržovių mažiau, drąsiai įmuškite dar vieną, kitą – pupelių garnyro turėtų ir jiems užtekti.
Jeigu dėsite pipirų, geriau naudoti šviežiai maltus.
Gardinti galite ne tik petražolėmis, bet ir krapais, kitais žalumynais.