Skoniai · Žuvies patiekalai

Lašišos kepsniai

Kas mėgsta lašišą, tas ją moka skaniai ir paruošti, daro tai dažnai. Tačiau, pas ką ji būna tik ant šventinio stalo, tai vargu, ar būna išdirbę kokį receptą. Tokio neturėjau ir aš. Kiekvieną kartą proginė lašiša buvo gaminama vis kitaip, kaip ir neblogai, tačiau vis kažko pritrūkdavo. Kartą atvykęs į svečius sūnus pasiūlė vakarienei pasigaminti šią žuvį. Sakė, dar, kad jį vaišino draugas ir, kad tai yra super. Parduotuvėje nusipirkom lašišos gabaliukų ir reikalingų ingredientų. Beliko tik pusvalandžiui užmarinuoti, ir kepti, o lašišai, kaip ir bet kokiai žuviai nedaug tereikia.

Pavyko puikiai. Patiekėm su virtom bulvėm, troškintom morkom ir apvirtais brokoliais  Mmmm… Apšlakstytas keptų citrinų sultimis, patiekalas nepaliko nei vieno valgytojo abejingu – tai buvo karališka vakarienė.

Reikės: (6porcijoms)
  • 6 lašišos gabaliukų (didesnių)
  • 2 v.š. grūdėtųjų garstyčių
  • 2 v.š. medaus
  • druskos, pipirų (pagal skonį)
  • 3 citrinų
kepta orkaitėje lašiša
Gaminimas:
  1. Lašišos gabaliukus nuplauname, nusausiname, apibarstome druska, šviežiai maltais pipirais.
  2. Karštoje vandens vonelėje ištirpiname medų (jeigu medus sukietėjęs).
  3. Ant viršaus tepame medų, po to garstyčių sluoksnį.
  4. Paliekame pusvalandžiui marinuotis.
  5. Nuplauname citrinas, nušveičiam jas su soda ir druska (neutralizuojam chemikalus), perpjauname per pusę arba į 4 dalis.
  6. Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių, dedame lašišos gabaliukus, supjaustytą citriną ant aliuminio folijos, kepame ant grotelių 20-25 minutes.
  7. Patiekiame su apvirtais brokoliais, troškintomis morkomis.

Skanaus!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *