Ar šiaip ar taip, vistiek būtų reikėję kepti pyragą – kelios obuolių dėžės laukia suvartojamos. Tačiau impulsą davė kasa supintas pyrago viršus. Ir tai buvo ĮDOMU, įdomu, ar man pavyks, nes visokių pynių ir kitokių grožybių meno geriau semtis iš video. Ar bus mano kapota tešla tinkama tokiam “projektui”? – Turėtų pavykti! Negailestingai kapoju tešlą, trupiniai laksto į šalis, plačiaašmenis peilis pavojingai skrodžia visai šalia, tešlą prilaikančių pirštų. Ir štai, po 10 minučių jau vynioju kamuolį į maistinę plėvelę, dedu pusvalandžiui į šaldytuvą. Puiku! Neužilgo prasidės kūrybinis darbas. Gaminsim uždarą obuolinę galetę!
Reikės:
- kapotos tešlos (žiūrėkite įrašą galetės arba paplotėliai su įdaru)
- 6 vidutinių obuolių
- 3 v.š. rudojo cukrus
- 1 a.š. cinamono
- 2 v.š. citrinos sulčių
- 20-30 g sviesto
- kiaušinio (aptepimui)
Gaminimas:
- Atšaldytą tešlą iškočiojame taip, kad gautumėme stačiakampį arba bent jau ovalą.
- Obuolius nulupame, perpjauname į 4 dalis, išimame sėklalizdžius, supjaustome kubeliais, pašlakstome citrinų sultimis.
- Iškočiotos tešlos viduryje mediniu pagaliuku pasižymime stačiakampio formos kontūrą, kur bus dedamas įdaras.
- Į atžymėtą vietą dedame obuolius, apibarstome ruduoju cukrumi, cinamonu, užpilame tirpintu sviestu.
- Likusius tešlos kraštus supjaustome juostelėmis, jomis “supiname” galetės viršų nuo pradžios iki galo.
- Viršų patepame plaktu kiaušiniu.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje, 35-40 minučių, kol pyragas garžiai apskrus.
Malonių rudens “kavagerių” 🙂
Dar šis bei tas…
Tešlą galima naudoti ir sluoksniuotą arba šaldytą iš parduotuvės.
Įdaras gali būti koks tik norite – pradedant vaisiais, baigiant žuvimi.