Nuostabu!!! Atradau labai skanaus kriaušių pyrago receptą. Juk ne visada pavyksta iškepti pyragą gerai pagal receptą iš pirmo karto. Šis – beveik tobulas. Negaliu nepasidalinti ir nepaprašyti – pamėginkite ir jūs – įvertinkite. Jei patiks, vaišinkite draugus, kaimynus. Kartokite su obuoliais, slyvomis.
Nuobodu kepti tą patį obuolių pyragą. Šis – pažadu – turi kažką tokio…
Man taip patinka RUDUO – mano mylimiausias. Galvoju, kad tai yra “brandžiausias” metų laikas. Kokį metų laiką atitiktų žmogaus branda? – Dabar net susimąsčiau… Gal vasarą?
Po truputį dingsta saulės spindulių piešiniai ant virtuvės sienos – dienos trumpėja, o darbų nemažėja… Reikia paskubėti… Kur dingo daržovių skustukas?!!
Ai, gal atsiras… Siekiu nuo lentynos kavos malimo malūnėlio (niekada neperku parduotuvėje miltelinio cukraus).

Reikės:
- 3-4 vidutinio dydžio kriaušių
- 150 g miltų
- 100 g miltelinio cukraus
- 2 kiaušinių
- 100 ml pieno
- 3 v.š. aliejaus
- 2 a.š. kepimo miltelių
- Sviesto (kepimo formai)
- Druskos
Užbaigimui
- 80 g sviesto
- 1 kiaušinio
- 3 v.š. miltelinio cukraus


Gaminimas:
- Kiaušinius, cukrų ir žiupsnelį druskos GERAI išplakame iki vientisos masės (turi būti tokios konsistencijos, kad gražiai kristų nuo plaktuvo).
- Atskirai išsijojame miltus, sumaišome juos su kepimo milteliais.
- Miltų ruošinį dedame į kiaušinių plakinį, viską gerai apjungiame.
- Gautą masę praskiedžiame nurodytu kiekiu pieno ir aliejaus.
- Kriaušes nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius, supjaustome skiltelėmis.
- Nedidelę torto formą padengiame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir supilame pusę paruoštos tešlos.
- Ant viršaus sudedame kriaušių skilteles, užpilame likusia tešla.
- Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
- Kol pyragas kepa, paruošiame užpilą viršutiniam sluoksniui.
- Ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą.
- Kiaušinį išplakame su cukraus pudra iki vientisos masės.
- Į plakinį supilame ištirpintą sviestą ir viską apjungiame.
- Po pusvalandžio pyragą trumpam išimame iš orkaitės, užpilame plakinį.
- Grąžiname atgal į orkaitę, kepame dar 20 minučių.
- Pyrago neskubame traukti iš krosnies – paliekame jam pakankamai laiko atvėsti kepimo formoje.
Nuostabių Jums rudeniškų popiečių ir vakarų su gabalėliu vaisių pyrago:)
Dar šis bei tas…
Svarbiausia kepant šį pyragą labai gerai išplakti kiaušinius su cukrumi. Idealiai tinka 18 cm skersmens atsegama kepinių formelė. Galima kepti ir pailgoje kekso kepimo formoje.