Pyragai · Skoniai

Prancūziškas kriaušių pyragas

Nuostabu!!! Atradau labai skanaus kriaušių pyrago receptą. Juk ne visada pavyksta iškepti pyragą gerai pagal receptą iš pirmo karto. Šis – beveik tobulas. Negaliu nepasidalinti ir nepaprašyti – pamėginkite ir jūs – įvertinkite. Jei patiks, vaišinkite draugus, kaimynus. Kartokite su obuoliais, slyvomis.

Nuobodu kepti tą patį obuolių pyragą. Šis – pažadu – turi kažką tokio…

Man taip patinka RUDUO – mano mylimiausias. Galvoju, kad tai yra “brandžiausias” metų laikas. Kokį metų laiką atitiktų žmogaus branda? – Dabar net susimąsčiau… Gal vasarą?

Po truputį dingsta saulės spindulių piešiniai ant virtuvės sienos – dienos trumpėja, o darbų nemažėja… Reikia paskubėti… Kur dingo daržovių skustukas?!!

Ai, gal atsiras… Siekiu nuo lentynos kavos malimo malūnėlio (niekada neperku parduotuvėje miltelinio cukraus).

Reikės:
  • 3-4 vidutinio dydžio kriaušių
  • 150 g miltų
  • 100 g miltelinio cukraus
  • 2 kiaušinių
  • 100 ml pieno
  • 3 v.š. aliejaus
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • Sviesto (kepimo formai)
  • Druskos

Užbaigimui

  • 80 g sviesto
  • 1 kiaušinio
  • 3 v.š. miltelinio cukraus
Gaminimas:
  1. Kiaušinius, cukrų ir žiupsnelį druskos GERAI išplakame iki vientisos masės (turi būti tokios konsistencijos, kad gražiai kristų nuo plaktuvo).
  2. Atskirai išsijojame miltus, sumaišome juos su kepimo milteliais.
  3. Miltų ruošinį dedame į kiaušinių plakinį, viską gerai apjungiame.
  4. Gautą masę praskiedžiame nurodytu kiekiu pieno ir aliejaus.
  5. Kriaušes nulupame, perpjauname pusiau, išimame sėklalizdžius, supjaustome skiltelėmis.
  6. Nedidelę torto formą padengiame kepimo popieriumi, ištepame sviestu ir supilame pusę paruoštos tešlos.
  7. Ant viršaus sudedame kriaušių skilteles, užpilame likusia tešla.
  8. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 30 minučių.
  9. Kol pyragas kepa, paruošiame užpilą viršutiniam sluoksniui.
  10. Ant silpnos ugnies ištirpiname sviestą.
  11. Kiaušinį išplakame su cukraus pudra iki vientisos masės.
  12. Į plakinį supilame ištirpintą sviestą ir viską apjungiame.
  13. Po pusvalandžio pyragą trumpam išimame iš orkaitės, užpilame plakinį.
  14. Grąžiname atgal į orkaitę, kepame dar 20 minučių.
  15. Pyrago neskubame traukti iš krosnies – paliekame jam pakankamai laiko atvėsti kepimo formoje.

Nuostabių Jums rudeniškų popiečių ir vakarų su gabalėliu vaisių pyrago:)

Dar šis bei tas…

Svarbiausia kepant šį pyragą labai gerai išplakti kiaušinius su cukrumi.

Idealiai tinka 18 cm skersmens atsegama kepinių formelė.

Galima kepti ir pailgoje kekso kepimo formoje.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *