Skoniai · Sveikuolių skanėstai

Riešutiniai batonėliai “Snickers”

Kai dirbdamas sau leidi nedaryti normalių pietų pertraukų – energijai atstatyti būtina turėti sveiko maisto. Sportuojant vienaip, dirbant prie kompiuterio kitaip, bendraujant su žmonėmis dar labiau, ir nežinau ar nors kažkam netiktų sotus riešutinis batonėlis.

Ruduo – darbymetis sode, reikalai miške, o žygiai pėsčiomis ar su dviračiu, kai vidutinė oro temperatūra yra 19 laipsnių, tiesiog nuostabūs. Visur reikia suspėti, o ilgai laiko leisti virtuvėje nesinori. Šiandien pristatydami jums šiuos batonėlius, noriu kartu duoti patarimą: kai darbas veja darbą – iš vakaro susluoksniuokite “snikerinį” ruošinį, įdėkite į šaldytuvą, o ryte beliks supjaustyti jį gražiais stačiakampiais ir įsidėti į pietų dėžutę. Nedidelis kąsnelis – šiaip, ar prie kavos puodelio greitai numalšins alkį ir darbus galėsite tęsti toliau.

Taip nesinori keltis nuo minkštos sofos, bet žinau, kad rytoj išauš nuostabi rudens diena – darbų sąrašas netelpa į įprastą savaitgalio dienotvarkę. Keliuosi ir einu prie lentynos, kur padėtos svarstyklės – pirmiausia pasversiu riešutus…

Netruko nei pusvalandis, kai daili keramikinė formelė su skaniukais nugulė nakčiai į šaldytuvą.

Labai labai skanūs Snikers batonėliai
Reikės:

Pagrindui

  • 6 v.š. migdolų miltų
  • 3 v.š. kokoso miltų
  • 3 v.š. kokoso aliejaus
  • 3 a.š. medaus

Antram sluoksniui

  • 6 v.š. žemės riešutų kremo
  • 150 g sūdytų žemės riešutų
  • 1,5-2 a.š. medaus
  • 1,5 v.š. kokoso aliejaus

Viršutiniam sluoksniui (ganašui)

  • 70-80 g juodo šokolado (ne mažiau kaip 70%)
  • 1,5 a.š. kokoso aliejaus
  • 1,5 a.š. medaus
  • migdolų riekelių/kokoso drožlių (papuošimui)
Riešutiniai batonėliai “Snickers”
Gaminimas:
  1. Pagrindui skirtus skystus produktus ištirpiname ant silpnos ugnies, sumaišome su sausaisiais.
  2. Gautą masę suspaudžiame inde ir dedame į šaldymo kamerą 15 minučių (nors galima ir ilgesniam laikui).
  3. Antram sluoksniui ant silpnos ugnies ištirpiname medų su kokoso aliejumi, sudedame riešutų sviestą, viską sumaišome iki vientisos masės, patraukiame nuo kaitros.
  4. Sudedame riešutus, viską apjungiame.
  5. Gautą masę supilame ant sustingusio pagrindo, išlyginame paviršių, šaldome apie pusantros valandos.
  6. Viršutiniam sluoksniui ištirpiname šokoladą, sudedame kokoso aliejų, medų, išmaišome.
  7. Ganašą užpilame ant viršaus, papuošiame migdolų riekelėmis/kokoso drožlėmis, padedame šaltai, kad sustingtų.
  8. Patiekiame supjaustytą vienodo dydžio gabaliukais.

Skanaukite neatsitraukdami nuo darbų (nors galima ir kitaip;)).

Dar šis bei tas…

Susižavėjusi receptu susidūriau su problema – kaip sureguliuoti kiekius, kad sudėjus į turimą formą gautųsi gražiai sluoksniuoti batonėliai? Teko eksperimentuoti – pasirinkau keramikinę 18X16 formą, – vienintelę turimą namuose ir tinkamiausią gaminti tokiems batonėliams. Kiekiai nurodyti originaliame recepte man buvo ženkliai per maži – teko dauginti, tačiau pavyko beveik idealiai.

Jeigu naudosite keramikinę formą, įklokite kepimo popieriaus – skanėstą bus lengviau išimti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *