Kai dirbdamas sau leidi nedaryti normalių pietų pertraukų – energijai atstatyti būtina turėti sveiko maisto. Sportuojant vienaip, dirbant prie kompiuterio kitaip, bendraujant su žmonėmis dar labiau, ir nežinau ar nors kažkam netiktų sotus riešutinis batonėlis.
Ruduo – darbymetis sode, reikalai miške, o žygiai pėsčiomis ar su dviračiu, kai vidutinė oro temperatūra yra 19 laipsnių, tiesiog nuostabūs. Visur reikia suspėti, o ilgai laiko leisti virtuvėje nesinori. Šiandien pristatydami jums šiuos batonėlius, noriu kartu duoti patarimą: kai darbas veja darbą – iš vakaro susluoksniuokite “snikerinį” ruošinį, įdėkite į šaldytuvą, o ryte beliks supjaustyti jį gražiais stačiakampiais ir įsidėti į pietų dėžutę. Nedidelis kąsnelis – šiaip, ar prie kavos puodelio greitai numalšins alkį ir darbus galėsite tęsti toliau.
Taip nesinori keltis nuo minkštos sofos, bet žinau, kad rytoj išauš nuostabi rudens diena – darbų sąrašas netelpa į įprastą savaitgalio dienotvarkę. Keliuosi ir einu prie lentynos, kur padėtos svarstyklės – pirmiausia pasversiu riešutus…
Netruko nei pusvalandis, kai daili keramikinė formelė su skaniukais nugulė nakčiai į šaldytuvą.
Reikės:
Pagrindui
- 6 v.š. migdolų miltų
- 3 v.š. kokoso miltų
- 3 v.š. kokoso aliejaus
- 3 a.š. medaus
Antram sluoksniui
- 6 v.š. žemės riešutų kremo
- 150 g sūdytų žemės riešutų
- 1,5-2 a.š. medaus
- 1,5 v.š. kokoso aliejaus
Viršutiniam sluoksniui (ganašui)
- 70-80 g juodo šokolado (ne mažiau kaip 70%)
- 1,5 a.š. kokoso aliejaus
- 1,5 a.š. medaus
- migdolų riekelių/kokoso drožlių (papuošimui)
Gaminimas:
- Pagrindui skirtus skystus produktus ištirpiname ant silpnos ugnies, sumaišome su sausaisiais.
- Gautą masę suspaudžiame inde ir dedame į šaldymo kamerą 15 minučių (nors galima ir ilgesniam laikui).
- Antram sluoksniui ant silpnos ugnies ištirpiname medų su kokoso aliejumi, sudedame riešutų sviestą, viską sumaišome iki vientisos masės, patraukiame nuo kaitros.
- Sudedame riešutus, viską apjungiame.
- Gautą masę supilame ant sustingusio pagrindo, išlyginame paviršių, šaldome apie pusantros valandos.
- Viršutiniam sluoksniui ištirpiname šokoladą, sudedame kokoso aliejų, medų, išmaišome.
- Ganašą užpilame ant viršaus, papuošiame migdolų riekelėmis/kokoso drožlėmis, padedame šaltai, kad sustingtų.
- Patiekiame supjaustytą vienodo dydžio gabaliukais.
Skanaukite neatsitraukdami nuo darbų (nors galima ir kitaip;)).
Dar šis bei tas…
Susižavėjusi receptu susidūriau su problema – kaip sureguliuoti kiekius, kad sudėjus į turimą formą gautųsi gražiai sluoksniuoti batonėliai? Teko eksperimentuoti – pasirinkau keramikinę 18X16 formą, – vienintelę turimą namuose ir tinkamiausią gaminti tokiems batonėliams. Kiekiai nurodyti originaliame recepte man buvo ženkliai per maži – teko dauginti, tačiau pavyko beveik idealiai.
Jeigu naudosite keramikinę formą, įklokite kepimo popieriaus – skanėstą bus lengviau išimti.