Prisimenate mielinės tešlos ragelius Kifle? Žvigtelkit čia. Man taip patiko ši tešla, kad nutariau iškylai išsikepti lazdelių; pasiimti kokio pagardo, atsigerti ir, labai nepersivalgius, pailsėti gamtoje, pasimaudyti, paskaityti ar pabendrauti su šeima. Užminkiau tešlą, padalinau ją per pusę. Vienoje iš jų įmaišiau kmynų, į kitą – sėmenų. Baigus minkyti tešlą, palikau valandžiukei “padirbėti”, o pati ėmiau ruoštis jų fotosesijai.
Po valandos iškočiojau vieną ir kitą lakštus, supjausčiau plonomis juostelėmis, padažiau kiekvieną kiaušinio plakiniu ir įdėjau kepti 200 laipsnių temperatūroje, 20 minučių, žodžiu, kol gražiai parusvės.
Na, laikas į gamtą! Bet, kokį čia pagardą įsimesti? Ah, tagi, pasigaminau cukinijų-slyvaičių džemo! Norite ir jūs? Prašom, pasižiūrėkit čia. Kaip tik turiu nedidelį stiklainiuką! O gal kažką pikantiškesnio? Yra idėja čia. Vykstam kartu?
Budint prie TV ekrano, tai turi būti ranka pasiekiama. Ir labai patogu – iiilgos.;)