Skoniai · Tartos, tartaletės

Tartaletė su braškėmis ir morengais

Prasidėjus braškių sezonui, kartu prasideda ir tartalečių gaminimo metas. Jos ne tik, kad skanios, bet ir labai gražios, tinkančios bet kokiai progai arba visai be progos. Siūliau jums pasigaminti tartaletę su avietėmis ir morengais, tartaletę su braškėmis, o dabar, dar kartą SU BRAŠKĖMIS, bet jau šių metų – paprastesnę, bet ne prastesnę.

Rekės:

Pagrindui (receptas pagal pyragas su raudonaisiais serbentais ir morengu)

  • 200 g miltų
  • 100 g sviesto
  • 50 g cukraus
  • 3 kiaušinio trynių
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos

Įdarui

  • 400 ml plakamosios grietinėlės
  • 1 v.š. cukraus
  • 1-2 a.š. vanilinio cukraus
  • Citrinos rūgšties (keletą grūdelių)
  • Keleto didesnių braškių
Tartaletė su braškėmis ir morengais
Gaminimas:
  1. Sviestą mediniu šaukštu išsukame su cukrumi, žiupsneliu druskos, dedame po vieną kiaušinio trynius ir maišome toliau, kol susijungia visi ingredientai.
  2. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į gautą masę.
  3. Suminkome tešlą ir dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
  4. Kepimo formą ištepame sviestu arba išklojame kepimo popieriumi.
  5. Išimame tešlą ir truputį pakočiojame, kad geriau gultų ant formos pagrindo.
  6. Pyrago pagrindą išlyginame taip, kad pasidengtų visas dugnas ir dalis formos krašto – padarome bortelius.
  7. Pagrindą subadome šakute ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 20-25 minutes.
  8. Išplakame grietinėlę, pabaigoje sudedame cukrų, vanilinį cukrų, keletą grūdelių citrinos rūgšties.
  9. Iškeptą tartaletę ataušiname, ant viršaus dedame plaktos grietinėlės masę, padėliojam braškių puselių.
  10. Pabaigoje, lengvai “sutupdome” morengiukus, kurių galima nusipirkti arba iš anksto išsikepti pagal pavlovos arba morenginių trapučių receptą.

Tikiu, nusivylusių nebus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *