Skoniai · Sveikuolių pusryčiai

Sveikuolių duonelės

Ar būna jums taip, kad vėlai vakare apsižiūrite, kad nelabai ką turite pusryčiams – net duonos ir tos,  ne kažkas likę. Man, prisipažinsiu, – pasitaiko. Bet juk nebūna taip, kad jau taip nieko ir nebūtų…  Va, ten, šaldytuvo kamputyje, kas? – ogi, pakelis varškės! Puiku! Avižinių dribsnių? – Yra! Kiaušinių pora? – Taip! Kaip ir viskas yra pusryčiams, netgi, sveikiems pusryčiams ir visai  šeimynai. Šių sveikuoliškų duonelių  receptu iš pradžių suabejojau, nors … ? Kadangi nesunku buvo įsidėmėti pora ingredientų, ėmiausi darbo. Duonelės pavyko! Jos puikios pusryčiams – skanauti galima su kuo tik norisi arba, tiesiog, užsitepti sviestu ir mėgautis jų šviežumu. Greita ir skanu, bet gaila, dabar neprisimenu, net kam turėčiau padėkoti, o norėčiau… Neabejokite, – imkite ir maišyti varškę su dribsniais, o šeimyną įdarbinkite lipdyti duoneles 😉

Reikės:
  • 2 pakelių varškės
  • 200 g avižinių dribsnių
  • 2 didesnių kiaušinių
  • Įvairių augalinių priedų (alyvuogių, džiovintų pomidorų, sėklų, smulkinto česnako, prieskoninių žolelių ir kt.)
Avižinės duonelės
Pusryčių padėklas
Avižinės duonelės
Duonelės su saulėgrąžomis, juodosiomis alyvuogėmis, konservuotais aliejuje saulėje džiovintais pomidorais
Duonelės su saulėgrąžomis, juodosiomis alyvuogėmis, saulėje džiovintais pomidorais, šalaviju, čiobreliais, petražolėmis ir kardamonu
Pusryčių padėklas
Gaminimas:
  1. Išplakame kiaušinius, įdedame druskos.
  2. Atskirai sutriname varškę, sudedame avižinius dribsnius.
  3. Supilame kiaušinio plakinį į avižų-varškės masę ir viską gerai permaišome.
  4. Įkomponuojame sau patinkančius priedus.
  5. Šlapiomis rankomis formuojame norimo dydžio ir formos duoneles.
  6. Kepame 190 laipsnių orkaitėje, 20-25 minutes.

Valgome šiltas arba atvėsusias – visaip yra geros!

Dar šis bei tas …

Kepimo laikas gali būti ir ilgesnis – priklauso nuo įdėtų priedų kiekio, orkaitės, rėžimo. Paskutinį kartą duoneles kepiau 50 minučių, –  kol tapo gražiai rusvos spalvos.

Pirmam kartui duoneles pagerinau saulėgrąžų branduoliais, alyvuogėmis, džiovintais pomidorais užkonservuotais alyvuogių aliejuje – tikrai geras derinys!

Į duonelių tešlą galima įpilti šaukštą kitą aliejaus – bus traškesnės. Naudoti galima ir aliejų, kuriame buvo konservuoti džiovinti pomidorai.

Sunku būtų pasakyti dabar, kiek kokių papildomų ingredientų dėti … na, kokią saujelę branduolių, keletą supjaustytų juodųjų alyvuogių, pora trejetą pomidorų.

Tinka gardinti ir prieskoninėmis žolelėmis – čiobreliais, šalavijais, petražolėmis – naudoju tiek džiovintas, tiek šviežias.

Nuotraukose pusryčių padėklas 1. – duonelės patiektos su naminiu majonezo padažu,  kepintais pomidorais, kietuoju sūriu, keptais putpelių kiaušiniais, prieskoninėmis žolelėmis; pusryčių padėklas 2. -duonelės patiektos su keptais kiaušiniais, svieste apkeptu varškės sūriu, pesto pagardu, raudonaisiais kopūstais.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *