Skoniai · Sluoksniuotos tešlos kepiniai

Kriaušės tešloje

Kriaušės visada kursto žmogaus fantaziją. Negali atsispirti krepšiui šių figūringų vaisių – mintimis keliauji po vartytus žurnalus, receptų knygas… Kriaušė tešloje! Taip. Galima pasigaminti puikų desertą, įvyniojus kriaušę į sluoksniuotą tešlą! Dar reikės šio bei to, bet pradėkim viską iš pradžių.

Reikės: (6 asmenims)

  • 400 g sluoksniuotos tešlos (galima pasigaminti patiems)
  • 6 didelių kriaušių
  • 200 g bruknių uogienės su obuoliais (aš tokios neturėjau, tai dėjau šaldytas vyšnias su cukrumi)
  • 1 kiaušinio
Kriaušės tešloje
Kriaušės tešloje

Gaminimas:

  1. Nuplautas kriaušes perpjaukite per pusę. Išimkite sėklalizdžius ir kiekvienoje puselėje padarykite didesnes duobutes).
  2. Įdarykite kriaušes uogiene/uogomis, puseles suglauskite.
  3. Tešlą iškočiokite, supjaustykite kvadratėliais.
  4. Ant jų įstrižai sudėkite kriaušes, suvyniokite, o tešlą užspauskite ties storąja kriaušės dalimi, – kotelį palikite išorėje.
  5. Paruoštas kriaušes sudėkite ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, patepkite plaktu kiaušiniu.
  6. Kepkite 30-40 minučių 200 laipsnių temperatūroje. Kai tešla šiek tiek apkeps, kepinį uždenkite aliuminio folija ar dar vienu kepimo popieriaus lakštu.
  7. Patiekite su ledais, plakta grietinėle ar savo mėgstamu desertiniu padažu – ypač tinka vanilinis.

Skanių, Jums, popiečių ir savaitgalių, ragaujant šį, šiek tiek neįprastą desertą.:)

Dar šis bei tas…

Kriaušes galima papuošti dekoratyviniais lapeliais, padarytais iš likusios tešlos.

Padažą galima taip pat nuspalvinti, įpylus sirupo arba pabarsčius bruknių uogomis.

Jeigu  imsite šaldytas uogas, cukraus dėkite pagal savo skonį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *