Pirmiausia pasigaminau citrinų kremą, o po to pradėjau svarstyti, kur jis geriausiai tiktų? – “Tartaletei bus puikus” – pamaniau. Taip ir buvo. Pirmasis “priekavos” skanumynas su šiuo kremu buvo net ne didelė tarta, o mažyčiai pyragėliai – mini tartaletės – tiesog, ištirpo! Būtinai pasigaminkite, nes kepiniams jis tikra atgaiva. Sudėtinga? – Visai paprasta!
Reikės: (0,5 litro)
- 4 citrinų
- 200 g cukraus pudros
- 100 g sviesto
- 4 kiaušinių
Gaminimas:
- Nutarkuokite citrinų žieveles, išspauskite sultis.
- Ištirpinkite sviestą.
- Citrinų sultis, nutarkuotas žieveles, cukraus pudrą, tirpintą sviestą ir kiaušinius suplakite iki vientisos masės.
- Supilkite į puodą, kaitinkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Neleiskite užvirti!
- Masei sutirštėjus, nuimkite nuo ugnies ir supilkite į stiklainėlį.
- Atvėsinkite ir sandariai uždarykite dangteliu.
- Šaldytuve galite laikyti savaitę ir daugiau.
Dar šis bei tas…
Šiuo citrinų kremu pagardinsite ne tik tartaletes, bet ir vaisių salotas, pyragus, bandeles ir kitus desertus.