Kremai · Skoniai

Citrinų kremas

Pirmiausia pasigaminau citrinų kremą, o po to pradėjau svarstyti, kur jis geriausiai tiktų? – “Tartaletei bus puikus” – pamaniau. Taip ir buvo. Pirmasis “priekavos” skanumynas su šiuo kremu buvo net ne didelė tarta, o mažyčiai pyragėliai – mini tartaletės – tiesog, ištirpo! Būtinai pasigaminkite, nes kepiniams jis tikra atgaiva. Sudėtinga? – Visai paprasta!

Reikės: (0,5 litro)
  • 4 citrinų
  • 200 g cukraus pudros
  • 100 g sviesto
  • 4 kiaušinių
Citrinų kremas
Gaminimas:
  1. Nutarkuokite citrinų žieveles, išspauskite sultis.
  2. Ištirpinkite sviestą.
  3. Citrinų sultis, nutarkuotas žieveles, cukraus pudrą, tirpintą sviestą ir kiaušinius suplakite iki vientisos masės.
  4. Supilkite į puodą, kaitinkite ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol masė sutirštės. Neleiskite užvirti!
  5. Masei sutirštėjus, nuimkite nuo ugnies ir supilkite į stiklainėlį.
  6. Atvėsinkite ir sandariai uždarykite dangteliu.
  7. Šaldytuve galite laikyti savaitę ir daugiau.

Dar šis bei tas…

Šiuo citrinų kremu pagardinsite ne tik tartaletes, bet ir vaisių salotas, pyragus, bandeles ir kitus desertus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *