“Kokia vasarą be ledų! Nuodėmė būtų jų nepasigaminti”, – rašiau apie naminius braškinius ledus praeitą vasarą, o dabar net neturiu ko labai pridurti, nes naudojau identiškus produktus ir santykius. Tačiau … ! – vyšninius ledus galima gaminti, kai braškės pasibaigę, o po to dairytis aviečių ir mėgautis nauju skoniu! Ir patikėkit – naminiai ledai niekaip negalės prilygti masinės gamybos ledams, – ir suprantama, KODĖL?! – NES – jie yra pagaminti dažniausiai iš ekologiškų produktų, jiems nereikalingi papildomi skoniai, o svarbiausia, kad jie yra gaminami su MEILE!
Reikės:
- 0,5 kilogramo vyšnių
- 250 mililitrų plakamosios 35% grietinėlės
- 3 šaukštų šviežio medaus/200 gramų kondensuoto pieno
- 200 gramų graikiško jogurto
- žiupsnio druskos
Gaminimas:
- Vyšnias nuplaukite, nusausinkite, keletą atidėkite į šalį.
- Sudėkite sausas uogas į smulkintuvą ir susmulkinkite.
- Medų/ kondensuotą pieną, jogurtą su žiupsneliu druskos sudėkite į vyšnių masę, viską išsukite iki vientisos masės.
- Išplakite grietinėlę.
- Grietinėlę supilkite į gautą tyrę ir dar kartą viską lengvai permaišykite.
- Atidėtas uogas perpjaukite per pusę, sudėkite į ledų masę.
- Pilkite į ledų formeles arba į silikoninę, metalinę kepimo formą, plastikinį konteinerį, dėkite kelioms valandoms į šaldiklį. Norite minkštesnių – galite skanauti jau po gero pusvalandžio!
- Patiekite, gražiai suformuotus, ledainėse arba mažuose desertiniuose indeliuose.