Naminiai ledai · Skoniai

Vyšniniai ledai

“Kokia vasarą be ledų! Nuodėmė būtų jų nepasigaminti”, – rašiau apie naminius braškinius ledus praeitą vasarą, o dabar net neturiu ko labai pridurti, nes naudojau identiškus produktus ir santykius. Tačiau … ! – vyšninius ledus galima gaminti, kai braškės pasibaigę, o po to dairytis aviečių ir mėgautis nauju skoniu! Ir patikėkit – naminiai ledai niekaip negalės prilygti masinės gamybos ledams, –  ir suprantama, KODĖL?! – NES – jie yra pagaminti dažniausiai iš ekologiškų produktų, jiems nereikalingi papildomi skoniai, o svarbiausia, kad jie yra gaminami su MEILE!

Reikės:

  • 0,5 kilogramo vyšnių
  • 250 mililitrų plakamosios 35% grietinėlės
  • 3 šaukštų šviežio medaus/200 gramų kondensuoto pieno
  • 200 gramų graikiško jogurto
  • žiupsnio druskos
Vyšniniai ledai
Vyšniniai ledai

Gaminimas:

  1. Vyšnias nuplaukite, nusausinkite, keletą atidėkite į šalį.
  2. Sudėkite sausas uogas į smulkintuvą ir susmulkinkite.
  3. Medų/ kondensuotą pieną, jogurtą su žiupsneliu druskos sudėkite į vyšnių masę, viską išsukite iki vientisos masės.
  4. Išplakite grietinėlę.
  5. Grietinėlę supilkite į gautą tyrę ir dar kartą viską lengvai permaišykite.
  6. Atidėtas uogas perpjaukite per pusę, sudėkite į ledų masę.
  7. Pilkite į ledų formeles arba į silikoninę, metalinę kepimo formą, plastikinį konteinerį,  dėkite kelioms valandoms į šaldiklį. Norite minkštesnių – galite skanauti jau po gero pusvalandžio!
  8. Patiekite, gražiai suformuotus, ledainėse arba mažuose desertiniuose indeliuose.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *