Desertai · Skoniai

Morenginiai pyragaičiai su abrikosais

Vasara tipenusi mažais žingsneliais su balerinos bateliais jau aunasi žygio batus. Pievų žolynų suknelė blunka, o javų marškiniai dabinasi bręstančiomis varpomis. Diena kasdien po minutę atiduoda vakarui, o šis nekantraudamas vis anksčiau įžiebia dangaus šviesulius.

Šiandien morengų diena. O gal pavlovų? O gal orinių pyragaičių? Ai, kiek visko reikia žinoti, kad teisingai pavadintum! Bet gerai, kad yra patarlės. Į jas dažnai atsiremiu, kai paklystu informacijos sraute – kaip pavadinsi, taip nepagadinsi. Ir tikrai, pagadinti morengus sunku – tai viena lengviausiai išpildomų deserto bazių.

Pabandom?

Reikės: (6 pyragaičiams)

Morengams

  • 4 kiaušinių baltymų
  • 200 g cukraus
  • 1 a.š. bulvių ar kukurūzų krakmolo
  • ¼ a.š. citrinos rūgšties

Įdarui

  • 200 g grietinėlės
  • 10-12 šviežių abrikosų
  • abrikosų džemo
  • mėtų lapelių (papuošimui)
  • kokosų aliejaus (kepimui)
Gaminimas:
  1. Baltymus sudedame į didesnį indą, paplakame, po truputį beriame cukrų.
  2. Baltymams pradėjus standėti sudedame krakmolą ir citrinos rūgštį, plakame dar keletą minučių, kol masė taps blizgi.
  3. Baltymų masę paskirstome į 6 vienetus, formuojame baltymų pyragaičius silikonine mentele švelniai apeidami šonus, viduryje paliekame įdubimą.
  4. Kepame/džioviname 120 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą, orkaitės nedarinėjame, iškepusius pyragaičius paliekame orkaitėje susistovėti.
  5. Abrikosus perpjauname pusiau, išimame kauliukus.
  6. Įkaitiname keptuvę, dedame šaukštelį kokoso aliejaus, sudedame abrikosų puseles, gražiai apkepame ant vidutinės ugnies – jos turi būti pakankamai minkštos.
  7. Išplakame grietinėlę.
  8. Montuojame pyragaitį: dedame po šaukštelį abrikosų džemo, ant viršaus plaktos grietinėlės ir apkeptų abrikosų.
  9. Puošiame mėtų lapeliais.
  10. Mėgaujamės.:)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *