Skoniai · Tartos, tartaletės

Kepti obuoliai tartoje

Nebūtina išradinėti dviračio – užtenka jam pritaisyti stilingą bagažinę, ar net dvi, gal būt spalvą pagyvinti ar šiaip, kokį aksesuarą priderinti. Taip ir su desertais – ingredientai gali būti tie patys, skonis panašus, tačiau išvaizda, patiekimas, lydintys pagardai gali būti visiškai kiti. Tai ką? – paklausite, kilstelėję antakį ir skeptiškai šyptelėję. O gi tą, kad, iš tikrųjų tai jau bus kitas desertas, kitu pavadinimu ir KITO suvokimu.  Pavyzdys yra mano šiandieninis postas: KEPTI OBUOLIAI TARTOJE. Iš tiesų, tai ta pati galetė arba paplotėlis su įdaru. Kodėl jis turi būti ypatingas? – klausia tas pats vidinis niurzglys?  O gi todėl, kad čia dominuoja obuoliai, paplotėlis tampa deserto indu, arba kaip mes dar vadinam “krepšeliu” su teise paskelbti: “štai mano naujasis desertas!” Tačiau, iki to dar prireiks šiek tiek laiko, nors … ne per daugiausiai.

Reikės:
Kepti obuoliai tartoje
Gaminimas:
  1. Paimame dvi nedideles, 14×24 kekso formeles, ištepame jas aliejumi.
  2. Atšaldytą tešlą padaliname į dvi dalis.
  3. Iškočiojame du stačiakampius lakštus (arba bent jau pailgus, šiek tiek didesnius nei pati formelė).
  4. Įklojame vieną, o paskui antrą,  padailinam bortelius – turim gauti “krepšelį”.
  5. Imam obuolius ir kiekvieno nupjaunam prie kotelio esančios dalies gabalėlį, kad po to turėtumėm kuo užvožti.
  6. Daržovių skustuku išgremžiam sėklalizdžius.
  7. Ant pagrindo dedam po pora šaukštų obuolių džemo.
  8. Obuolius sudedam po tris ant pagrindo, pragręžtas ertmes pripildom ruduoju cukrumi, paskaninam trupučiu cinamono, užpilam tirpintu sviestu, uždedam “dangtelius”.
  9. Dedam į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę, sumažinam temperatūrą iki 180, kepam apie 40 minučių.

Skanaujam šiltus su ledais arba vienus – skanu visaip 🙂

Dar šis bei tas…

Ant pagrindo galima tepti bet kokį džemą, uogienę.

Į obuolių ertmes galima dėti trintų uogų, uogienės, džemo.

Šis desertas puikus ir atvėsęs, pabarstytas cukraus pudra tiks prie karštos arbatos, kavos.

Ši porcija yra maždaug 4 valgytojams; jeigu norite šilto deserto, o valgytojai yra tik du, tada gaminkite pusę porcijos, antrą pasilikite kitam kartui.

Nuotraukoje matosi ant pagrindo pabarstytų džiovintų uogų – tai spanguolės. Man atrodė, kad pritruks spalvų, tai prieš kepdama pabarsčiau ir jų 🙂

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *