Salotos · Skoniai

Braškių salotos su burata

Pažintis su burata (it.buratta) prasidėjo – neatspėsit.;). Ne Apulijoje, kur yra jo gimtinė, o čia, namuose, prekybos centre. Taip susipažinau su juo prieš du metus, pasiskaičiau, kaip ir kas, išsirinkau receptą užkandžiams: burata su kepintais pomidorais.

Tai vienas geriausių mano pasirinkimų vasarą, kai prinoksta pomidorai, ir yra progų pavaišinti užklystančius giminaičius ar šiaip pažįstamus. Kadangi buratos kiekvieną dieną nepirksi, tad, šį patiekalą reikia planuoti iš anksto. Geriausia jį įsitraukti į savaitgalinių pirkinių sąrašą.

Jeigu pas jus jau yra šis sūris, bet dar nesugalvojote, kaip jį panaudoti, patikėkite – labai tinka su braškėmis. Nuostabus derinys! Kompoziciją papildžius avokadu, kepintais cukinijų griežinėliais ir viską sudėjus ant šviežių špinatų patalo – negalima atsigrožėti (žinoma, jei nesi alkanas kaip vilkas, ir turi tam laiko;)). Skonio receptoriams pamaloninti, suradau ir padažą. Kol neparagavau, kirbėjo abejonės. O jau tada! – VISAI KAS KITA – likau sužavėta – ir patiekalo estetika ir jo skoniu.

Braškės ir vasara – tai toks tandemas, kur vienas be kito – tai kaip dangus be debesų.

Pastarosiomis dienomis toks gražus dangus – debesų raštais išmargintas. Pavergia – akių negali atitraukti…

Ar turim dar vasaros? Skraidinkim aitvarus…

Reikės: (1 asmeniui)

Salotoms

  • 1 buratos
  • 1 avokado
  • 1 nedidelės cukinijos
  • 1 saujos špinatų
  • 80 g braškių
  • aliejaus (kepimui)
  • druskos
  • pipirų
  • čiobrelių

Padažui

  • 60 g braškių
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 0,5 a.š. šviežio medaus
  • 0,5 a.š. citrinų sulčių
  • 0,5 v.š. balzamiko acto
Gaminimas:
  1. Supjaustykite cukiniją griežinėliais ir pakepkite keptuvėje su trupučiu aliejaus – maždaug po 5 minutes vieną ir kitą pusę, kol gražiai apkeps, pabarstykite druska, pipirais ir džiovintais čiobreliais.
  2. Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką, supjaustykite įstrižai – neišskirstykite.
  3. Imkite serviravimo lėkštę, sudėkite špinatus, o ant jų – supjaustytą avokadą, nuplautas bei šiek tiek pasmulkintas (nors nebūtinai) – braškes.
  4. Įkomponuokite cukinijų griežinėlius.
  5. Ant viršaus išdėliokite gabaliukais plėšytą buratą.
  6. Padažui sutrinkite braškes, supilkite citrinų sultis, medų, balzamiko actą – viską išmaišykite.
  7. Padažą patiekite atskirame indelyje.
  8. Skanaukite nedelsiant.

Sekmadieniui ar šiokiadieniui – visada geras pasirinkimas.

Dar šis bei tas…

Šias salotas galima gaminti ir su mocarelos sūriu – juk buratos sūryje yra mocarelos, todėl abu sūriai naudojami panašiai.

Braškių galima dėti pagal savo skonį, nes kažkam gal geriau patinka sūrio draugija, – tuomet braškės lai būna dėl grožio, ir atvirkščiai.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *