Skoniai

Jogurtinis žele tortas su uogomis

Prasidėjo braškių sezonas, o miške saulės atokaitoje puikuojasi jau ir žemuogės. Ne vienas šio gėrio turime ir savo soduose. Tad čiupkime kibirėlį – šiam skanėstui uogų daug nereikia, tačiau ir be jų apsieiti negalima. Šilauogės čia taip pat labai tinkamos.

Akys krypsta į dangų. Saulė po truputį slenka link horizonto. Koks šiandien bus saulėlydis? – Visada savęs klausiu vakarėjant. Esu ta pelėda, kuri ilgai vakaroja ir su saulės laida tik pradeda savo gyvenimą, cha!

Pasigrožiu besikeičiančiu dangumi virš horizonto, palydžiu akimis saulės kraštelį, o visas dienos planas man ant delno. Kartais būnu per daug užsimojusi – dabar nieko tokio jeigu ir neįvykdau – “daugiau liks laiko susitikimui su knygos herojais” – nusiraminu. Pamenu anksčiau buvo sunku su tuo susitvarkyti – turėjau žūt būt viską užbaigti, nors kūnas kartais šaukdavo pavojaus varpais.

Viskas išmokstama, net atleisti SAU.

Ką šį vakarą Jūs.;?

Jogurtinė želė su uogomis
Reikės:
  • 900 ml jogurto su skoniu (naudojau 1 indelį šilauogių, 2 – braškių)
  • 1 pakelio žele (naudojau šilauogių)
  • 20 g želatinos
  • 150 ml vandens
  • 400 ml sezoninių uogų (naudojau lygiomis dalimis braškes ir šilauoges)
Gaminimas:
  1. Želatiną užpilame 75 ml vandens, paliekame, kad išbrinktų.
  2. Išbrinusį turinį statome ant labai silpnos ugnies, kaitiname, kol ištirpsta.
  3. Į prikaistuvį pilame 75 ml vandens (galima trupučiu daugiau), kaitiname iki užvirimo, supilame pakelio turinį, maišome kol žele granulytės ištirps.
  4. Į plakimo indą supilame nurodytą kiekį jogurto, šiek tiek pamaišome, kad apsijungtų jogurtų skoniai.
  5. Įkandin plona srovele pilame atvėsusį želatiną, o po to ir žele – nenustojame darbuotis šluotele arba specialiu plakimo antgaliu.
  6. Braškes įvairumo dėlei supjaustome ketvirčiais ir skridinėliais, atidedame pamatuotas šilauoges.
  7. Jeigu naudojame apverčiamą, pavyzdžiu, Tupperware, formą, pirmiausia sudedame braškes, tada užpilame dalimi jogurto masės, ant viršaus beriame šilauogių, supilame jogurto likutį.
  8. Paviršių palyginame, uždengiame dangčiu (jeigu toks yra prie komplekto, jeigu ne, kabinsime šaukštu.;)), dedame į šaldytuvą ne mažiau 6 valandoms.
  9. Geriausia, jei skanausime kitą dieną.:)

Skanių Jums birželio dienų!

Dar šis bei tas…

Galite eksperimentuoti su įvairaus skonio žele ar jogurtais - kiekvieną kartą gausite vis kitokį skonį. Beliks išsirinkti geriausią derinį.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *