Prasidėjo braškių sezonas, o miške saulės atokaitoje puikuojasi jau ir žemuogės. Ne vienas šio gėrio turime ir savo soduose. Tad čiupkime kibirėlį – šiam skanėstui uogų daug nereikia, tačiau ir be jų apsieiti negalima. Šilauogės čia taip pat labai tinkamos.
…
Akys krypsta į dangų. Saulė po truputį slenka link horizonto. Koks šiandien bus saulėlydis? – Visada savęs klausiu vakarėjant. Esu ta pelėda, kuri ilgai vakaroja ir su saulės laida tik pradeda savo gyvenimą, cha!
Pasigrožiu besikeičiančiu dangumi virš horizonto, palydžiu akimis saulės kraštelį, o visas dienos planas man ant delno. Kartais būnu per daug užsimojusi – dabar nieko tokio jeigu ir neįvykdau – “daugiau liks laiko susitikimui su knygos herojais” – nusiraminu. Pamenu anksčiau buvo sunku su tuo susitvarkyti – turėjau žūt būt viską užbaigti, nors kūnas kartais šaukdavo pavojaus varpais.
Viskas išmokstama, net atleisti SAU.
Ką šį vakarą Jūs.;?

Reikės:
- 900 ml jogurto su skoniu (naudojau 1 indelį šilauogių, 2 – braškių)
- 1 pakelio žele (naudojau šilauogių)
- 20 g želatinos
- 150 ml vandens
- 400 ml sezoninių uogų (naudojau lygiomis dalimis braškes ir šilauoges)
Gaminimas:
- Želatiną užpilame 75 ml vandens, paliekame, kad išbrinktų.
- Išbrinusį turinį statome ant labai silpnos ugnies, kaitiname, kol ištirpsta.
- Į prikaistuvį pilame 75 ml vandens (galima trupučiu daugiau), kaitiname iki užvirimo, supilame pakelio turinį, maišome kol žele granulytės ištirps.
- Į plakimo indą supilame nurodytą kiekį jogurto, šiek tiek pamaišome, kad apsijungtų jogurtų skoniai.
- Įkandin plona srovele pilame atvėsusį želatiną, o po to ir žele – nenustojame darbuotis šluotele arba specialiu plakimo antgaliu.
- Braškes įvairumo dėlei supjaustome ketvirčiais ir skridinėliais, atidedame pamatuotas šilauoges.
- Jeigu naudojame apverčiamą, pavyzdžiu, Tupperware, formą, pirmiausia sudedame braškes, tada užpilame dalimi jogurto masės, ant viršaus beriame šilauogių, supilame jogurto likutį.
- Paviršių palyginame, uždengiame dangčiu (jeigu toks yra prie komplekto, jeigu ne, kabinsime šaukštu.;)), dedame į šaldytuvą ne mažiau 6 valandoms.
- Geriausia, jei skanausime kitą dieną.:)
Skanių Jums birželio dienų!
Dar šis bei tas…
Galite eksperimentuoti su įvairaus skonio žele ar jogurtais - kiekvieną kartą gausite vis kitokį skonį. Beliks išsirinkti geriausią derinį.