Bandelės · Skoniai

Migdolinės bandelės

Pasirįžau iškepti kuo įvairesnių. Mielinių, apibarstytų cukrumi jau savo kolekcijoje turi dvejas. Su įdarais? Reikia suskaičiuoti, hum … Žinau, kad gerai pavykę yra neseniai išragautos “Sraigutės”. Mmmm …

Ką dabar? – Sukti dar vienas ir šį kartą su migdolų įdaru…

…………

Bet tai buvo net ne vakar …

Šiandien, Verbų sekmadienis. Rytas buvo apniukęs ir nuotaika šiaipSAU. Tačiau kadagio ir išsprogusių šakelių su dviem narcizų žiedais (man taip norėjosi), puokštelė rankoje pažadino giliai užstingusį norą pabusti pavasariui. Pagaliau. Ir būti ne tik SAU, bet ir su kitais. Dalintis viskuo. Aboliučiai.

Visą savaitę krito šykščios snaigės, orą atvėsino iki minuso, kuris tinkamas žiemai. Pavasariui atkeliavus prie savo viduriuko, kažkaip nesinori vėl atgal vožtis kepurių ir siaustis storais šalikais. Todėl – plona skarelė nešildė, bet nusiteikusi žadėtai šilumai, išgyvenau ir su pašventinta verba pakiliai grįžau namo: “Ne aš plaku, verba plaka – už nedėlios bus Velykos”…

Laukime šventės, o darbštuolėms šeiminimkėms kalnai užduočių – ne tik kad namai blizgėtų, bet kad ir kvepėtų – kepiniais, pavasariniais žiedais … O tikrai kvepės mieliniai pyragai, bandelės, riestės ar kad ir blynai – pusryčiams.;)

Nedideliais žingsneliais keliaukime link Velykinės puotos!

Migdolinės bandelės
Reikės:

Tešlai

  • 375 g miltų
  • 13 g šviežių mielių
  • 155 g pieno
  • 1 kiaušinio
  • 75 g sviesto
  • 45 g cukraus
  • 4 g druskos

Įdarui

  • 60 g sviesto
  • 55 g cukraus
  • 55 g migdolų miltų
  • 1 kiaušinio
  • 5 g miltų

Papuošimui

  • 1 kiaušinio
  • Migdolų drožlių
Prie kavos su pienu …
Gaminimas:
  1. Tešlai pieną pašildykite iki 30-40 laipsnių temperatūros, suberkite cukrų, sudėkite mieles, maišykite, kol mielės ištirps, cukrus tirpdamas sužadins mieles ir po maždaug 10 minučių turėsite gražią “kepurėlę”.
  2. Miltus sumaišykite su druska ir išsijokite į virtuvinio kombaino indą, supilkite mielių mišinį, maišykite vietuvinio kombaino kabliu arba specialiu tešlos angaliu (įmanoma pasitelkus medinį šaukštą ir rankas.:))
  3. Minkykite vidutiniu greičiu apie 10 minučių, kol tešla taps minkšta ir elastinga.
  4. Sudėkite kambario temperatūros sviestą, maišykite kol šis susigers į tešlą – gali prireikti 6-10 minučių.
  5. Iš tešlos suformuokite rutulį, dėkite jį į aliejumi išteptą indą, uždenkte virtuviniu rankšluosčiu, palikite šiltai valandai, kad tešla pakiltų.
  6. Įdarui minkštą sviestą išsukite su cukrumi ir kiaušiniu.
  7. Suberkite miltus sumaišytus su migdolų miltais, sukite tol, kol masė taps vientisa.
  8. Bandelių formavimas. iškilusią tešlą išverskite ant miltais pabarstyto darbastalio, neminkykite tik iškočiokite pusę centimetro storio stačiakampį tešlos lakštą, aptepkite jį migdolų kremu, gerai išlyginkite paviršių.
  9. Pradėdami nuo plačiosios kraštinės susukite vyniotinį, supjaustykite jį maždaug 3 cm pločio gabalėliais.
  10. Atsegamos torto formos dugną išklokite kepimo popieriumi, dugną ir kraštus aptepkite sviestu, apibarstykite ruduoju cukrumi.
  11. Supjaustytus tešlos ritinėlius sudėkite į kepimo formą pjūviu į viršų, palikdami tarpelius.
  12. Formą uždenkite maistine plėvele arba virtuviniu rankšluosčiu ir padėkite šiltai dar  40-50 minučių, kad bandelės pakiltų.
  13. Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių, bandeles aptepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite migdolų drožlėmis!
  14. Kepkite 20-25 minutes, kol gražiai apkeps ir taps sodriai geltonos spalvos.
  15. Skanaus!

Recepto šaltinis: Ali ir Patricijos “Desertų knyga”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *