Bandelės · Mielinės tešlos kepiniai

Bandelės su cukraus ir cinamono apvalkalu

Tokios mažytės – tik dviejų kąsnių. Gali būti apvalios, jei paliksite didesnius tarpus ir kvadratinės, jei taupysite vietą. Surikiuotos kaip kareiviai keturkampėje skardoje ar sudėtos “saulute” apvalioje. Visaip geros. Pusryčiams su balinta kava ar popiečio arbatėlei. Mokinukui į dėžutę ar darbštuolei mamytei besisukančiai tarp begalės darbų. Visiems tinkamos.

Kiek darbo su mieliniais pyragais! – Girdžiu niurzgėjimą. Kas čia? Hum?.. Bet čia juk AŠ pati. Kiek reikia minkyti ir kildinti tešlą! Juk per tą laiką galima iškepti du nemažus pyragus! Ar čia kaimynė? O varge, ir vėl su savimi kalbuosi.:)

Pats sau esi geriausias draugas. Kas pateisins netikusius sprendimus, nemokėjimą apsiginti, neryžtingumą, jei ne pats. Kam labiausiai skauda, kai tikrai skauda ir kam be galo liūdna, kai liūdna. Niekam nerūpi. Bet tai, kas rūpi – tai kad į savaitę kartą ar du būtų kažko skanaus=deserto/pyrago/pyragaičių/sausainių. Jeigu tam pritrūksta laiko, darausi nerami, jaučiu kažkokį stygių. Tarkim, tai yra priklausomybė nuo cukraus. Ir tame yra tiesos. Bet dar yra kažkas. Jaučiu, kad tai yra širdžiai mielas užsiėmimas.

Apie procesą. Tai yra per pus greitesnis nei bandelių “Sraigių”. Nereikia trijų kildinimų, įdaro, sukimo, nors… – suformuoti apie 30 bandelių, yra reikalų. Bet įsijungus Spotify’ų ar Netflix’ą viskas vyksta valso ritmu.:)


Sulės spindulys praslinko kambariu, sustojo ant valgomojo stalo, kur puikuojasi šviežios bandelės ir garuoja popiečio kava. Laukiau šios minutės…

Bandelės su cukrumi ir cinamonu. Apvalios.
Reikės:

Tešlai

  • 375 g miltų
  • 13 g šviežių mielių
  • 155 g pieno
  • 1 kiaušinio
  • 75 g sviesto
  • 45 g cukraus
  • 4 g druskos

Viršutiniam sluoksniui

  • 80 g grietinėlės
  • 50 g rudojo cukraus
  • 1/2 a.š. cinamono
Bandelės su cukrumi ir cinamonu. Kvadratinės.
Gaminimas:
  1. Tešlai pašildykite pieną (36-40 laipsnių), sudėkite mieles, cukrų, maišykite, kol mielės ir cukrus ištirps.
  2. Palaikykite 15 minučių, kol mišinys pasidengs lengva putele.
  3. Įmuškite kiaušinį, išplakite šluotele.
  4. Miltus sumaišykite su druska, išsijokite į virtuvinio kombaino indą, supilkite mišinį su mielėmis.
  5. Specaliu antgaliu “kabliu”, nustatę vidutinį greitį, tešlą minkykite 10 minučių, kol ši taps elastinga ir minkšta.
  6. Sudėkite minkštą sviestą, tęskite minkymą 5-6 minutes, kol sviestas pilnai įsiterps į tešla, o ši nebelips prie indo kraštų.
  7. Tešlą suminkykite į rutulį, dėkite į aliejumi išteptą indą, uždenkite virtuviniu rankšluosteliu, kildinkite 1 valandą šiltoje vietoje – tešla turėtų padvigubėti.
  8. Pakilusią tešlą išverskite ant miltais pabarstyto darbastalio, neminkykite, o tik supjaustykite maždaug 20 gramų gabalėliais.
  9. Kiekvieną gabaliuką sukite į rutuliukus/mažas bandeles, kol paviršius taps lygus ir glotnus.
  10. Bandeles sudėkite į sviestu išteptą žemais kraštais keramikinę formą (jei neturite, tiks ir metalinė ar silikoninė), tarp jų palikite tarpus, kad bandelės turėtų kur plėstis.
  11. Uždenkite virtuviniu rankšluostėliu ir vėl padėję šiltai kildinkite apie 40-50 minučių.
  12. Viršutinį iškilusių bandelių sluoksnį aptepkite greitinėle, apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  13. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 15-16 minučių, kol garžiai apkeps.

Skanaukite su savo artimiausiais!

Recepto šaltinis: ALI IR PATRICIJA “Desertų knyga”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *