Kodėl prancūziškas, klausite. Kodėl negali būti, tiesiog, obuolių pyragas – dar vienas iš tos dešimties kitų? Atsakysiu. Prancūzai nekepa purių biskvitų, jie mėgsta tokius “a la klafučius“, kur nedaug miltų, – kad vaisiai grotų pirmu smuiku, o ne koks nors biskvitas. Įsitikinsite pasigaminę artimą giminaitį – prancūzišką kriaušių pyragą.
Ir negali būti turbūt nieko paprastesnio, kaip šis – tobulai subalansuotas, kvepiantis rudeniu ir kviečiantsi arbatos puodeliui kaimyną, draugą ar kolegą.
Gaminam kartu?

Reikės:
Pyragui
- 2 kiaušinių
- 1/2 st cukraus
- 3/4 st miltų
- 3/4 a.š. kepimo miltelių
- žiupsnelio druskos
- 3 v.š. romo/brendžio/degtinės
- 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
- 115 g sviesto
- 4-5 obuolių
Patiekimui (pasirinktinai)
- Cukraus pudros
- Plaktos grietinėlės
- Ledų
Gaminimas:
- Nuplaukite ir nulupkite obuolius, perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius, puseles supjaustykite plonomis skiltelėmis, atidėkite.
- Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi (plakti labai nereikia, tik kad apsijungtų).
- Dėkite sviestą į prikaistuvį, pašildykite, kad ištirptų.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska, išsijotus suberkite į plakinį, išmaišykite.
- Įkandin supilkite brendį, vanilės ekstarktą, išsukite viską iki vientisos masės.
- Supilkite atvėsusį sviestą, išmaišykite, sudėkite ir obuolių skilteles – atsargiai permaišykite, kad visos pasidengtų tešla.
- Masę sukrėskite į 23 cm formą išklotą kepimo popieriumi (kraštus galite patepti sviestu).
- Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
- Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei sausas, kaitrą išjunkite, palikite pyragą kuriam laikui orkaitėje susistovėti.
- Pabarstykite cukraus pudra, skanaukite su mėgstamais priedais.
Skanių Jums rudens dienų!
Recepto šaltinis: receptų knyga “Nidos receptai”