Pyragai · Skoniai

Prancūziškas obuolių pyragas

Kodėl prancūziškas, klausite. Kodėl negali būti, tiesiog, obuolių pyragas – dar vienas iš tos dešimties kitų? Atsakysiu. Prancūzai nekepa purių biskvitų, jie mėgsta tokius “a la klafučius“, kur nedaug miltų, – kad vaisiai grotų pirmu smuiku, o ne koks nors biskvitas. Įsitikinsite pasigaminę artimą giminaitį – prancūzišką kriaušių pyragą.

Ir negali būti turbūt nieko paprastesnio, kaip šis – tobulai subalansuotas, kvepiantis rudeniu ir kviečiantsi arbatos puodeliui kaimyną, draugą ar kolegą.

Gaminam kartu?

Prancūziškas obuolių pyragas
Reikės:

Pyragui

  • 2 kiaušinių
  • 1/2 st cukraus
  • 3/4 st miltų
  • 3/4 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 3 v.š. romo/brendžio/degtinės
  • 1/2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 115 g sviesto
  • 4-5 obuolių

Patiekimui (pasirinktinai)

  • Cukraus pudros
  • Plaktos grietinėlės
  • Ledų
Gaminimas:
  1. Nuplaukite ir nulupkite obuolius, perpjaukite per pusę, išimkite sėklalizdžius, puseles supjaustykite plonomis skiltelėmis, atidėkite.
  2. Dubenyje sumaišykite kiaušinius su cukrumi (plakti labai nereikia, tik kad apsijungtų).
  3. Dėkite sviestą į prikaistuvį, pašildykite, kad ištirptų.
  4. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais bei druska, išsijotus suberkite į plakinį, išmaišykite.
  5. Įkandin supilkite brendį, vanilės ekstarktą, išsukite viską iki vientisos masės.
  6. Supilkite atvėsusį sviestą, išmaišykite, sudėkite ir obuolių skilteles – atsargiai permaišykite, kad visos pasidengtų tešla.
  7. Masę sukrėskite į 23 cm formą išklotą kepimo popieriumi (kraštus galite patepti sviestu).
  8. Kepkite 175 laipsnių temperatūroje 45-50 minučių.
  9. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei sausas, kaitrą išjunkite, palikite pyragą kuriam laikui orkaitėje susistovėti.
  10. Pabarstykite cukraus pudra, skanaukite su mėgstamais priedais.

Skanių Jums rudens dienų!

Recepto šaltinis: receptų knyga “Nidos receptai”

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *