Skoniai · Sumuštiniai · Užkandžiai

Brusketos su minkštuoju sūriu, vytintu kumpiu ir abrikosų džemu

Štai ir vėl brusketos (it.bruschetta) – vienas iš populiariausių užkandžių ne tik Italijoje, bet ir pas mus. Puikus prie balto vyno, putojančio prosecco, aperolio ar lengvo kokteilio.

Iš pažiūros nesunkus projektas, bet imantis naujų variacijų šiek tiek užtrunka. Kartais save pagaunu, kad jau šiai šventei tai pritepsiu didelį padėklą visokių mažesnių didesnių sumuštinukų, brusketų ar kitokių užkandukų sukursiu (ar nukopijuosiu! – taip taip atsitinka ir man, kai fantazija ganosi lankose ir ūūūū! – kaip sunku būna ją privilioti sugrįžti). Bet. Kiek reikia įvairių produktų nusipirkti – juk jų įprastai šaldytuve nerasi. Vienos rūšies aperityvo kąsneliui reikia ne mažiau keturių. Jeigu svečių yra bent šeši, reikėtų ne mažiau keturių rūšių užkandžių. Gali būti poreikis pagaminti ir veganišką variantą. Pagalvoti dar ir apie krekeriukus, trapučius, alyvuoges ir riešutus (kažkokius)? Nuo tokio sąrašo, atšoka fantazija (net jeigu ji tik ir laukė pakvietimo).

Tačiau, gal nebūtina vargti. Yra dabar tiek paslaugų, kad užtenka tik pirštu spragtelti ir Voilà – padėklas įvairiaspalvių kąsnelių tau skambina prie durų. O ką mes? – susitaupome pora valandų SAU – pasimankštiname, ar parelaksuojame, pasigražiname arba tiesiog pasikalbame su šalia esančiu, paglostome vaikui galvą …

Bet būna dienų, kai norisi save kažkaip įprasminti ar įžeminti? Tuomet, sau neprieštarauju. Juk svarbiausia gerai sutarti su savuoju “AŠ”.:)

Brusketos su Brie sūriu, abrikosų džemu ir vytintu kumpiu
Reikės: (2 asmenims)
  • 1 ispaniškos duonelės/pusės prancūziškos bagetės
  • 100 g Prosciutto/kitokio itališko ar ispaniško vytinto kumpio
  • 100 g Brie/kitokio minkšto pelėsinio sūrio
  • abrikosų džemo
  • tyro alyvuogių aliejaus
  • rukolos (nebūtinai)
Gaminimas:
  1. Ispanišką duonelę/bagetę supjaustome įstrižomis 0,5-0,7 mm riekelėmis, pašlaktome alyvuogių aliejumi.
  2. Riekeles dedame į įkaitintą 170 laipsnių orkaitę, skrudiname apie 7 minutes (galima skrudinti sausoje keptuvėje).
  3. Nuo sūrio peiliu nuimame pelėsinį baltą sluoksnį, supjaustome plonomis riekelėmis, padėliojame ant apskrudusių duonos riekelių.
  4. Tepame abrikosų džemą, ant viršaus dedame šiek tiek pasuktas kumpio juosteles.
  5. Patiekiame ant serviravimo lentos, padėliojame rukolos lapelių (jeigu patinka žalėsiai.;)
  6. Mėgaujamės!

Skanių Jums pasibuvimų itališkai!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *